Волонтери закликають допомогти тяжкопораненому медику Ірині Іванюш зі Львівщини

15:47 29 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Бориса Гуменюка в інтернет-мережі «Facebook»

Стан добровольця з Дрогобича – критичний.

«Дівчина-філолог із Дрогобича, яка пішла медінструктором у зону АТО, підірвалась на міні, їй відрвало обидві ноги. Дуже потребує нашої підтримки, бодай моральної… У соцмережах шквал повідомлень про цю дівчину.

Віра Гаврильців: «Страшна біда!!! Прошу всіх помолитися за Іру!!! Дрогобич!!!!».

Тетяна Богушевська: «Іра, яка знаходилась в зоні АТО як медик-волонтер, підірвалась вчора на мінометному снаряді. Відірвані обидві ноги і вибито око. Зараз Іринка знаходиться в Дніпропетровську в госпіталі в ДУЖЕ тяжкому стані: як фізичному, так і в моральному!»

Фото Ірини виклав на Фейсбук відомий письменник і боєць-доброволець батальйону ОУН Борис Гуменюк. Він також написав: «...перед обідом Ірині міною відірвало обидві ноги… Молимося за тебе, Іринко. Просимо тебе, «Лютику». Будь ласка, живи.

А ось що пише Дарина Рудик: «Іра. Медінструктор. Поранення: підірвалась на міні, втрата обох нижніх кінцівок... Я не дописала все, бо сльози заливають вже. Я ж така сама, як вона. Я теж воювала. Я так само могла залишитися без рук, ніг, вуха, ока... Колотить!!! Мене підриває... Я теж медінструктор!!! Я можу довго розписувати свої емоції, але тут треба дії. Коротше. Готова організувати аукціон особистих речей, які «пройшли зі мною службу», згодна на фотосесії, зустрічі в будь-якому місті України в порядку аукціоного лоту, продавати тексти в газети, журнали... Я не знаю, що ще з бухти- барахти видумати... Прошу перепосту!!! Напишіть, що вам було б цікаво... Ір, всі за одного і один за всіх. Обіцяю, ми будем бігати разом!!! Даринка».

Люди, дівчина у відчаї, давайте її підтримаємо. Листи, дарунки... Треба цілий мішок листів. Ну, й гроші не завадять.

Однокласниця Ірини – Тетяна Богушевська – пише на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «Зв’язувались з батьками, у них немає жодних карток і банківських рахунків, тому кошти збирає старостаЧерхавська Христина Романівна, НОМЕР КАРТИ ПРИВАТ 5168 7556 1518 9228. Усі зібрані кошти передамо батькам Іри! Будемо безмежно вдячні за перепост і допомогу усім небайдужим!».

Там-таки, на сторінці Тетяни Богушевської https://www.facebook.com/tatiana.boguszewska?fref=ufi, така інфа про «Лютика»: «Дрогобичанка, 25 років, доброволець, служить в ПС чи 93 бригаді, 26 травня отримала важке поранення. Доправлена в клініку Мечникова (Дніпро). Лікарі роблять усе. Волонтери Дніпра та священики допомагають. Батьки готуються до поїздки. У родині двоє осіб мають статус інваліда (мама і дідусь). Потрібні кошти. Вирішується питання відкриття спеціальної картки-рахунку на лікування. Готівку на лікування Ірини можна передавати через наших кординаторів та ц. Трійці (о. Тарас). Вона допомогала Україні ще з Майдану, тепер наш обов’язок допомогти їй. Дякуємо усім. Господи, допоможи. Просимо про молитву».

Як розповів «ТСН» лікар із Дніпропетровська, Іра втратила три літри крові. Була у комі. Зараз на апараті штучного дихання. Вона врятувала десятки бійців, тепер сама потребує порятунку.

Питають, куди надсилати листи й дарунки. Сюди: 49005, Дніпропетровськ, обласна лікарня ім.Мечникова, головлікарю, для пораненої Ірини Іванюш із Дрогобича — медінструктора, позивний «Лютик».  

Пише Tatiana Boguszewska: «Відкрито рахунки на імя мами Ірини. З них буде здійснюватися матеріальна підтримка.р/р 4149497831438827 Приватбанк (для гривні) рахунак на ім’я мами Іванюш Анна Петрівна на лікування Іринир/р 4149497831438819 Приватбанк (для євро) на імя Іванюш Анни Петрівни р/р 4149497831438801 Приватбанк (долари) на імя Іванюш Анни Петрівни. Також ПРИВАТБАНК у Дніпропетровську відкрив на імя Ірини пасивний рахунок, який зможе використати Ірина після одужання».

Дякую всім, хто це прочитав, побажав Ірині добра, скинув щось на картку.Таке відчуття, що молилась уся Україна — стільки було репостів і відгуків у мережах. Іро, ми всі тримаємо кулаки за тебе.

Н.Камишникова: «На картку старости Іриного класу — Христини Черхавської зібрали за добу для Ірини 23 тисячі гривень. Звіт буде на сторінці дрогобицьких волонтерів. Надалі просять переказувати кошти на картку Іриної мами. Спасибі кожному».

28 травня, 22.42. Стан стабільно важкий. Але жива! Молимось, люди.

Сергій Риженко: «В ім'я життя. Санінструктор Ірина в операційній, а сотня її однокурсників, студентів-медиків здають свою кров в ім'я життя тяжкопоранених.

Стан у неї критичний. Групи хірургів і анестезіологів третю добу вдихають життя. Одужання, як і все велике, чомусь відбувається повільно».

Усе це повідомили сьогодні, 29 травня», на «Соцпорталі».

Як інформував «ЩЛ», медик зі Львівщини втратила на Донеччині ноги, підірвавшись на фугасі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів