«Волонтерська сотня» зі Львова передала військовим медикам мобільний пральний комплекс

19:38 6 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Левову частку коштів було надано Єпископською Конференцією Італії.

Представники Центру волонтерства Українського Католицького Університету «Волонтерська сотня» передали на баланс Військово-медичного клінічного центру Західного регіону мобільний пральний комплекс. Координатор проекту, отець Петро Терлецький розповів:

«До переобладнання армійського ЗІЛа долучилося чимало небайдужих громадян. Для того аби провести відновні роботи, а також наповнити кунг необхідним устаткуванням ми витратили близько ста двадцяти тисяч гривень.

Левову частку коштів було надано Єпископською Конференцією Італії. Окрім того, кошти надходили від наших працівників та студентів, меценатів. Хочу подякувати підприємцю Оксані Кокошко, яка придбала та передала електричний щиток, а також небайдужим громадянам, без яких задум так і залишився б на папері, а саме – Юрію Тинітовському (проектування та інсталяція обладнання), Назару Ястремському та Володимиру Джичку (проектування та інсталяція електропроводки), Мирославу Сенику та Роману Радю (підтримка виконання робіт), Володимиру Волоцюзі та Ігореві Кравчуку (підготовчі роботи), отцю Петру Терлецькому та Мирону Кравчуку (координація виконання робіт), Василю Стефаніву й Тарасу Зінченку.

Зазначу, що наша робота полягає не лише у літургійних служіннях, а й в наданні психологічної та матеріальної допомоги українським військовослужбовцям. Часто хлопці з передової потребують не кваліфікованої лікарської допомоги, а елементарних побутових вигод та санітарних зручностей».

У пральні функціонуватимуть чотири пральні машини, дві машини для сушіння білизни. Запас води зберігатиметься у двох 500-літрових ємкостях, що поповнюватиметься у різноманітний спосіб, зокрема й за допомогою глибинного насосу.

Також, на прохання військових медичних працівників в ньому передбачено розподіл прання для звичайних хворих та хворих з гнійними травмами й інфекційними захворюваннями, місце для просушування верхнього одягу тощо. Однією з його переваг є автономність – за відсутності електромережі, живлення подаватиме сучасний дизельний електрогенератор. Вже незабаром цей комплекс запрацює на повну потужність для захисників України в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це повідомили сьогодні, 6 жовтня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів