«Українська Галицька Асамблея» передала Львівському військовому шпіталю апарат «Prismaflex» (відео)

16:36 25 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Віталій Іванов / прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, завдяки благодійній ініціативі громадської організації «Українська Галицька Асамблея» у Львівському військовому госпіталі працює новий ультрасучасний медичний апарат «Prismaflex».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 25 березня, «Щоденному Львову»: 

«Громадські та благодійній ініціативи продовжують допомагати військовим. Завдяки благодійній ініціативі громадської організації «Українська Галицька Асамблея» у Львівському військовому госпіталі працює новий ультрасучасний медичний апарат «Prismaflex». 

Голова Ради ГО «Українська Галицька Асамблея» Богдан Панкевич зазначив із цього приводу: «Нам відомо, що навіть у час перемир’я постійно до військового госпіталю поступають на лікування поранені. Тому ми скоординували зусилля різних меценатів та волонтерів, аби забезпечити госпіталь сучасним та необхідним обладнанням».

Медичний апарат екстракорпоральної неперервної корекції гомеостазу «Prismaflex»  розроблено для надання спеціалізованої допомоги хворим з тяжкими екзо – та ендогенними інтоксикаціями, ускладненими гострою нирковою поліорганою недостатністю і використовується у відділеннях реанімації, токсикології і гравітаційної хірургії крові. Начальник клініки анестезіології та реаніматології Львівського військового госпіталю Степан Горобчук розповів:

«У час інтенсивних бойових дій на Сході України поранені з фронту потрапляли до нас, як правило, на другу-третю добу після поранення. На першому етапі медичну допомогу їм надавали у міських та районних лікарнях, де лікарі-хірурги часто не мали досвіду лікування таких складних випадків поранень і допускали певні помилки.

Тому усі потерпілі, які скеровувались до нашого госпіталю, мали важкі ускладнення у  вигляді розвитку перитонітів, важких септичних станів. Для боротьби з цими ускладненнями нам потрібен був такий апарат. Перевага «Prismaflex» у  тому, що він мобільний і поєднує у собі функції різних медичних апаратів».

В Україні є лише чотири апарати шведського виробництва «Prismaflex». Відтепер один з них у Львові.

Вартість такого обладнання становить 800 тисяч гривень (600 тисяч гривень – вартість апарату, ще 200 тисяч коштують різні комплектуючі матеріали для апарату). У подальшому госпіталь буде закуповувати комплектуючі самостійно. 

Громадський діяч і депутат Львівської міської ради Тарас Чолій додає: «В Україні є достатньо коштів, які можна залучити на допомогу військовим. Ми переконані, що не слід зупинятись. Час невеликого затишшя – це тільки нагода набратись сил та посилити свої можливості, зокрема більш забезпечити наші госпіталі обладнанням, яке може врятувати життя людини».

Своєю чергою, на сторінці «Української Галицької Асамблеї» в інтернет-мережі «Facebook» повідомили сьогодні, 25 березня:

«Сьогодні презентували новий ультрасучасний апарат «Prismaflex», який завдяки благодійній ініціативі Української Галицької Асамблеї відтепер працює у Львівському військовому госпіталі. Апарат призначений для корекції гомеостазу і може рятувати життя людини після дуже складних поранень, заражень крові тощо.  Вартість «Prismaflex» становить 800 тисяч гривень. В Україні таких апаратів лише чотири, один з них тепер у Львові.

Ми щиро вдячні усім благодійникам та людям доброї волі, які допомогли нам придбати цей медичний апарат, а відтак подарувати його у військовий госпіталь. Слава Україні!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів