У центрі Львова запрацювало дитяче поліклінічне відділення

11:00 23 жовтня 2017 р.

Фото до новини

У ЛМР запевнили: «У центральній частині Львова розпочало роботу дитяче поліклінічне відділення 3-ї міської лікарні».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 23 жовтня: «Маленькі пацієнти комунальної 3-ї міської лікарні тепер мають комфортні умови для лікування в центральній частині міста – на вулиці Рапопорта, 6. Окрім капітального ремонту приміщень, для дитячого поліклінічного відділення лікарні придбали ще й сучасне фізіотерапевтичне обладнання.

Раніше дитяче поліклінічне відділення 3-ї міської лікарні було розташоване на трьох поверхах у приміщенні на вулиці Лепкого, 8, і це завдавало незручностей відвідувачам, особливо з маленькими дітьми».

Головний лікар комунальної 3-ї міської лікарні Вадим Олійник розповів: «Були проблеми і з енергоносіями, зокрема з опаленням, оскільки приміщення опалювали 36 пічок, проте максимальна температура тут не перевищувала 18ºС. Також не було гарячого водопостачання, що викликало незадоволення деяких батьків. Тому управління охорони здоров’я прийняло рішення перемістити дитячу поліклініку на вул. Рапопорта, де для цього створено всі необхідні умови. І тепер однією з переваг розміщення дитячого відділення є ще й хороша транспортна розв’язка».

У міськраді також поінформували: «На капітальний ремонт і закупівлю меблів для цього відділення використали понад 260 тисяч гривень. Зокрема, із загального бюджету лікарні на ремонт кабінетів, санвузлів та коридору, заміну дверей і внутрішньої електромережі та інше використали 159 тисяч гривень, на закупівлю меблів – майже 50 тисяч гривень. За позабюджетні кошти в сумі 54 тисяч гривень, замінили частину вікон на енергозберігаючі, закупили необхідні меблі та будматеріали, стенди та інше.

У ЛМР також запевнили: «Для цього відділення місто придбало сучасну фізіотерапевтичну апаратуру. Це апарати низькочастотної магнітотерапії, ультразвукової терапії та короткохвильової терапії, завдяки яким дітей зможуть лікувати сучасними безболісними методами. Вартість цього обладнання – понад 100 тисяч гривень».

Дитяче поліклінічне відділення 3-ї міської лікарні обслуговує 11 132 дітей віком від народження до 18 років включно центральної частини міста – частково Залізничного, Галицького та Шевченківського районів. У відділенні допомогу надають восьмеро лікарів: отоларинголог, хірург, кардіоревматолог, ендокринолог, невролог, офтальмолог, психоневролог, логопед, 11 медичних сестер, троє молодших медичних працівників та двоє реєстраторів. Функціонує фізіотерапевтичний кабінет, кабінет масажу та лікувальної фізкультури, при необхідності проводиться електрокардіографія. На території лікарні є клінічна лабораторія, яка оснащена сучасними аналізаторами, що дає змогу своєчасно і якісно проводити широкий спектр клінічних аналізів дітям з території обслуговування дитячого поліклінічного відділення, а також функціонує сімейна амбулаторія №2, де є процедурний і кабінет щеплень», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів