У Львові запрацює центр раннього втручання

10:45 17 квітня 2018 р.

Фото до новини

У ЛМР запевнили: «Управління охорони здоров’я Львівської міської ради планує створити цього року в Сихівському районі центр раннього вручання для навчання батьків правильному догляду за дитиною, яка має затримки і вади розвитку».

Про це повідомили сьогодні, 17 квітня, в прес-службі Львівської міськради. Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб розповів: «Це новий тип медичної установи, який передбачає раннє втручання в сім’ю, в якій є дитина, віком від народження до чотирьох років, яка народилася з вродженими вадами або з високим ризиком розвитку ускладнень. Це є у світі, є в Європі, а в Україні тільки починає розвиватися. Такі підрозділи раннього втручання створюються для того, щоб навчити батьків з раннього віку працювати з такими дітьми, правильно доглядати і виробляти в дитини навики, щоб вона потім могла інтегруватися в суспільство і не відчувала себе обмеженою. Таким аналогом є центр «Джерело», який також займається раннім втручанням».

«Перший такий центр раннього втручання відкриють до кінця цього року у комунальній 4-тій міській поліклініці на проспекті Червоної Калини, 68. Такі ж центри згодом планують відкрити у ще двох закладах охорони здоров’я – в поліклінічному відділенні №2 на вулиці Мазепи, 25 та в 5-тій міській клінічній поліклініці на вулиці Виговського, 32», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів