У Львові військові медики навчаються у цивільних

23:42 29 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

В обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф реалізовують програму підготовки фельдшерів та санітарних інструкторів підрозділів Національної гвардії.

«У Львові на базі Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» проведено навчально-методичні збори зі середнім медичним персоналом військових частин Західного ОТО (перативно територіального об'єднання. – «ЩЛ») Національної гвардії України», – повідомили сьогодні, 29 грудня, в прес-службі НГУ, де також розповіли подробиці:

«Програма підготовки фельдшерів та санітарних інструкторів підрозділів військових частин була складена відповідно до наказу міністерства охорони здоров’я «Про організацію навчання медичних та немедичних працівників з надання медичної допомоги в екстрених ситуаціях». За час проведення зборів на базі «Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» військові медики удосконалили  теоретичні знання та набули практичних навиків з надання медичної допомоги пораненим, травмованим та хворим військовослужбовцям, що знаходяться у невідкладних станах, пов’язаних з порушенням життєво важливих функцій організму, які можуть призвести до летальних наслідків.

Більшу частину зборів працівники центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф приділили практичним  заняттям. За допомогою учбово-матеріальної бази центру медики-нацгвардійці практично відпрацювали питання надання невідкладної допомоги пораненим або травмованим військовослужбовцям.

Завідувач навчально-тренувального відділу «Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» розповів: «Такі навчання ми проводимо постійно. Цього разу до нас звернувся начальник медичної служби Західного територіального управління Національної гвардії України – полковник медичної служби Андрій Коробкін. Із Національною гвардією наш центр співпрацює вже давно, ми завжди з радістю допомагаємо військовим. Тактична медицина відрізняється від цивільної медицини катастроф, тому ми розробили спеціальні тренінги для вдосконалення вмінь військовослужбовців, фельдшерів та санінструкторів».

Своїм досвідом надання невідкладної медичної допомоги та евакуації пораненого в укриття в бойових і не бойових умовах поділився сержант Михайло Пудляк, який служив в першій медичній роті Національної гвардії України, допомагав евакуювати поранених з Донецького та Луганського аеропортів, населеного пункту Пескі. Він на практиці показав молодим фельдшерам, які також були присутні на зборах, як правильно проводити евакуацію пораненого. Крок за кроком достеменно пояснив, як і чому треба робити саме так, а не інакше.

Начальник медичної служби Західного територіального управління Національної гвардії України, полковник медичної служби Андрій Коробкін, розповів: «Такі заняття дуже корисні для наших медиків. У Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф працюють справжні професіонали. По-друге, в нас немає такої навчальної бази. На спеціальних макетах наші медики швидко опановують дії при наданні невідкладної медичної допомоги, це сприяє професійному росту наших медиків. В подальшому ці знання ми зможемо використовувати під час виконання своїх обов’язків в зоні АТО».

За 2015 рік на базі Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф пройшли вишкіл понад 650 військовиків в тому числі і Національної гвардії України.  Працівники центру постійно беруть участь у підготовці та навчанні нацгвардійців Львівського гарнізону».

Про це повідомили сьогодні, 29 грудня, в прес-службі Національної гвардії України, де також опублікували світлини з навчань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів