У Львові стартував набір ще й у Другу медичну роту імені Василя Задорожного при Національній Гвардії

10:27 29 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: news-for.me

Друга медична рота імені Василя Задорожного при Національній Гвардії України розгорне свою діяльність на маріупольському напрямку.

У київській газеті «День» повідомили сьогодні, 29 квітня:

«Днями у Львові стартував набір добровольців на контрактну службу в Другу медичну роту імені Василя Задорожного при Національній Гвардії України, яка розгорне свою діяльність в зоні проведення АТО на маріупольському напрямку. Основне завдання медформування – евакуація поранених з поля бою та надання першої невідкладної допомоги військовослужбовцям.

Ідея народилась у львівських волонтерів ГФ «Рабів до раю не пускають». Активісти вже мали досвід у створені Першої медроти імені Пирогова.

«Є аналог мобільного медпідрозділу на артемівському напрямку, але, на жаль, немає на маріупольському – там, де якраз є сильна потреба у цьому, – розповідає керівник формування Іван Спринський. – Все, що нам було необхідно з боку Нацгвардії, – наказ й розуміння потрібності. При зустрічі з керівництвом на цьому запитань не виникло».

Нагадаймо, Перша медрота імені Пирогова розпочала свою діяльність на початку цього року й базується при лікарні в місті Артемівськ, про напружену роботу якої «День» вже писав (№19, 2015). А вже кілька днів тому медрота імені Задорожного отримала у свій «гараж» перший реанімобіль, на якому медики й волонтери рятуватимуть життя поранених військовослужбовців. Придбати його активістам допоміг отець Петро та парафія храму отців Василіан у Варшаві.

Активісти звертаються до небайдужих із проханням допомогти забезпечити новостворену структуру відповідним транспортом та амуніцією. Усе отримане – зараховуватиметься на баланс Національної Гвардії. Для роботи в зоні АТО медроті необхідні автомобілі швидкої допомоги класу «В», реанімобілі класу «С» та позашляховики – усе на дизельних двигунах, набори інструментів для ремонту автомобілів, генератори, навігатори, автономні зарядки, тепловізори, медичні аптечки, тактичні джгути, сателітарні телефони, оптичні приціли високої кратності та інше.

Рота носить ім’я Василя Задорожного, позивний «Кавказ» – львівського активіста Майдану, волонтера, а згодом й медика Першої медичної роти імені Пирогова, до створення якої долучився безпосередньо. 9 лютого машина, де їхав він з групою, не доїжджаючи до Дебальцевого, підірвались на фугасі. А ще напередодні жахливої й непередбачуваної трагедії Василь Задорожний у доброму гуморі спілкувався з кореспондентом «Дня» (№34, 2015)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів