У Львові – ріст захворюваності на ГРВІ, – медик

10:02 12 лютого 2014 р.

Фото до новини

Медики Львова спостерігають ріст захворюваності на ГРВІ впродовж останніх двох тижнів. Про це розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

«Ситуація із захворюваністю на ГРВІ є спокійною. Епідпоріг не досягнутий. Зараз інтенсивний показник складає 62 при епідпорозі 93. Тобто нема великої кількості захворюваності. Але впродовж останніх двох тижнів ми відзначаємо збільшення кількості захворілих, переважно дітей, в динаміці. Тому цей показник поступово наростає.
Що в цій ситуації треба нам всім робити? Тримати ноги в теплі і сухими, не переохолоджуватись і мити руки. Якомога частіше мити, бо ми перебуваємо в громадському транспорті, ми беремося руками за ручки дверей, за столи, за стільці, а потім тими ж руками не митими ми потираємо очі, торкаємось носа чи рота. Таким чином інфекція з рук потрапляє на слизові і дуже швидко розвивається. Так маємо готове респіраторне захворювання. Тому дуже важливо дотримуватись особистої гігієни рук і вчити цього дітей. Також важлива вітамінізована їжа – достатньо цибуля, часник, яблуко, лимон, для того щоб підтримувати імунний статус організму», - розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів