У Львові формують «Другу медичну роту» (відео, оновлено)

21:48 9 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

Волонтери передали медичному підрозділу Національної гвардії три автомобілі для роботи на сході України.

«Реанімобіль та автобус для перевезення особового складу передали волонтери Львівщини. Бійці нині створюють другу медичну роту і ці авто призначені саме для неї. Не нові машини закупили коштом меценатів, а вже місцеві автосервіси доводили їх до ладу», – повідомили в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Подробиці – в його відеосюжеті:

Своєю черго, на телевізійному «5 каналі» розповіли:

«Три автомобілі, серед яких машина-сауна, карета швидкої та автівка для перевезення поранених, передали волонтери медичній роті. Її формують на базі військової частини Національної гвардії у Львові.

Над вантажним автомобілем, який слугуватиме ванною кімнатою для бійців, фахівці працювали близько чотирьох місяців. У ньому військовослужбовці не лише зможуть прийняти душ, а ще й попрати речі. Транспортний засіб обладнали насосами, генератором та двома пральними машинами.

«Друга медична рота» на базі військової частини Національної гвардії лише формується. Після відбору кандидатів та їхнього бойового злагодження бійці вирушать на схід України.

Волонтер Олександр Вишневський розповів: «Нам передали машину, на якій стояли колеса, мотор, коробка. Він був бортовий. Чотири місяці доводили до розуму його, було витрачено дуже багато коштів».

Про це повідомили сьогодні, 7 липня, на телевізійному «5 каналі». Натомість Натомість у прес-службі Національної гвардії України повідомили сьогодні, 9 липня:

«Медична рота Західного територіального управління Національної гвардії України отримала в подарунок три автомобілі. Урочисто, на плацу військової частини, ключі від швидкої допомоги, мікроавтобусу та від автомобіля ГАЗ переобладнаного під дорожній міні банно-пральний комплекс, командиру медичної роти капітану Ігорю Шепі вручив голова громадського формування «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський.

Техніка придбана на волонтерські кошти. Мікроавтобус «Ford Transit» придбали за допомоги польської фундації «Відкритий Діалог», швидку купили завдяки італійським та польським волонтерам, а також на пожертви парафіян Василіянського храму (Монастир Отців Василіян) в Перемишлі.

Списаний ГАЗ переобладнали під сауну на Львівщині. Іван Спринський зазначив: «Автомобілі не нові, але придатні до експлуатації. Галицькі майстри зробили все, для того щоб вони проїхали ще сотні кілометрів. Ми знаємо, що автомобілі потрібні, особливо швидкої допомоги. Будемо робити все можливе». 

Медична рота Західного територіального управління НГУ лише формується. Після відбору кандидатів та бойового злагодження бійці вирушать в зону проведення антитерористичної операції.

Тимчасовий виконувач обов’язків заступника начальника Західного територіального управління НГУ по роботі з особовим складом підполковник Сергій Ховайло додав: «Коли перебував на сході – безпосередньо бачив роботу медиків. Від наявності карет швидкої залежить життя пораненого».

Майже всіх присутніх зацікавила автомобільна лазня. Ідея її створення виникла у Олександра Вишневського, який вже давно займається волонтерською діяльністю. Він розповів:

«Нам передали бортову машину ГАЗ, до роботи ми приступили в січні місяці. Завдяки підтримці Наталії Писарчук за чотири місяці ми довели її до тями. Зараз в машині є сауна, два душа, ще підключимо пральні машини.

Все це працюватиме від генератора або на твердому паливі. Також хотів висловити подяку заступнику керівника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолію Дайнеці, головному інженеру ДВК «Південний» Петру Березькому, генеральному директору «ВЕЕМ металопром» Богдану Шевціву,  директору ДП «Бібрський лісгосп» Володимиру Борщу та всім, хто долучився до цієї справи».

Про це повідомили сьогодні, 9 липня, в прес-службі Національної гвардії України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів