У Львівській ОДА нагадали про медогляд школярів

16:00 15 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації повідомили в понеділок: «Першокласникам необхідно обстежитись у дитячого хірурга, офтальмолога, травматолога та стоматолога, здати аналіз крові на гемоглобін і на цукор».

«Департамент охорони здоров’я ЛОДА нагадує про необхідність медогляду для школярів медичних оглядів для школярів», – повідомили сьогодні, 15 серпня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Микичак наголосила: «За результатами медичного огляду видається довідка встановленого зразка, яку згодом подають медичному працівникові загальноосвітнього навчального закладу. Ця довідка дійсна впродовж одного календарного року і не прив’язана до 1 вересня».

Першокласникам необхідно обстежитись у дитячого хірурга, офтальмолога, травматолога та стоматолога, здати аналіз крові на гемоглобін і на цукор. Учням віком семи-тринадцяти років досить пройти педіатра, а вузьких спеціалістів – у випадку перебування на диспансерному обліку, аналізи – за показами.

11-річним школярам знадобляться консультації дитячого хірурга, травматолога, офтальмолога і стоматолога. Крім того, їм також потрібно здати кров на визначення рівня гемоглобіну і на цукор.

Учні віком 14-15 років повинні звернутися до стоматолога, хірурга, ендокринолога, піти на флюорографію і здати кров на гемоглобін. Старшокласникам треба відвідати стоматолога і зробити флюорографію.

Слід зазначити, що за необхідності під час медоглядів лікарі можуть призначати додаткові обстеження. За медичною довідкою для занять фізкультурою школярам варто звернутися до педіатра чи сімейного лікаря в поліклініку за місцем проживання або амбулаторію сімейної медицини і пройти пробу Руф’є. Для того, щоб пройти плановий огляд у лікаря, потрібно взяти талон у реєстратурі на визначену годину».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів