Тяжкопоранену львівську дільничну Надію Андрухів відправили на лікування в Ізраїль (відео, оновлено)

13:50 18 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Стан лейтенанта міліції Роман Личак стабілізується.

У п'ятницю ввечері, 17 липня, з львівської лікарні Надію Андрухів, яка отримала важкі поранення внаслідок вибуху біля дільничного пункту міліції 14 липня, відправили літаком до Ізраїлю на лікування. Відповідні доручення щодо можливості перевезти на лікування до Ізраїлю поранену капітана міліції Президент України Петро Порошенко дав після свого візиту до Львова 15 липня, коли відвідував поранених міліціонерів. І вже сьогодні до Львова прилетіли медики з однієї із провідних ізраїльських клінік з міста Хайфа.

Ізраїльські лікарі оглянули Надію Андрухів та прийняли рішення про можливість її перевезення до Ізраїлю. При цьому вони відзначили високий рівень своїх львівських колег та схвалили їхні дії, вжиті для збереження життя та лікування пораненої.

Мати Надії отримала запрошення вже цієї неділі прилетіти до Ізраїлю і перебувати поруч із донькою. Витрати, пов’язані з лікуванням Надії, взяла на себе українська сторона. 

Вирішення усіх питань перебуває на особистому контролі у Президента України Петра Порошенка. 15 липня Глава держави нагородив двох потерпілих міліціонерів високими державними нагородами. Капітан міліції Надія Андрухів нагороджена Орденом Княгині Ольги III ступеня, а старший лейтенант міліції Роман Личак – медаллю «За бездоганну службу» III ступеня.

Про це повідомили сьогодні, 18 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації. Раніше, ввечері 17 липня на «Радіо Свобода» розповіли про це так:

«Правоохоронця Надію Андрухів, яка була поранена 14 липня внаслідок вибуху гранати біля опорного пункту міліції у Львові, літаком повезли на лікування в Ізраїль. Її супроводжують ізраїльські лікарі.

31-річна жінка втратила ногу і нирку, її стан досі дуже важкий. Жінка виховує сина, який має ДЦП.

Також 14 липня був поранений уже біля іншого дільничного відділення 24-річний лейтенант Роман Личак. Його стан стабілізується, він надалі лікуватиметься у лікарні швидкої допомоги.

Лейтенант рік тому закінчив міліцейську академію. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв під час візиту на Львівщину у п’ятницю, що після одужання правоохоронець зможе вступити до лав нової поліції. Поранені правоохоронці Надія Андрухів і Роман Личак удостоєні високих державних нагород.

Правоохоронці кваліфікують вибухи у Львові зранку 14 липня як теракт і припускають кілька версій, це може бути пов’язане з воєнними діями на Донбасі чи подіями в Мукачеві. Розслідуванням терористичного акту займається управління СБУ у Львівській області. На сьогодні злочинців не знайшли.

Про це повідомили ввечері 17 липня на «Радіо Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів