Президент України нагородив медиків зі Львова орденами Богдана Хмельницького

18:05 19 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

За особливі заслуги із захисту державного суверенітету, територіальної цілісності, зміцнення обороноздатності та безпеки нашої країни відзначено майора медичної служби Романа Савки й капітанів медичної служби Юрія Чаплі, Романа та Андрія Собківа.

«У Львові колектив Військово-медичного клінічного центру Західного регіону тепло привітав демобілізованих колег із врученням державних нагород. Зокрема, Указом Президента України Петра Порошенка орденом Богдана Хмельницького III ступеня було відзначено особливі заслуги із захисту державного суверенітету, територіальної цілісності, зміцнення обороноздатності та безпеки України майора медичної служби Романа Савки, капітанів медичної служби Юрія Чаплі, Романа та Андрія Собківа», – повідомили сьогодні, 19 листопада, в міністерстві оборони України, де також поінформували:

«Як зазначив начальник Центру полковник медичної служби Іван Гайда на рахунку кожного з них за час проходження служби у 66-му військовому мобільному госпіталі — сотні врятованих життів: воїнів антитерористичної операції та мирних жителів Донецької області. «У межах медичного забезпечення особового складу підрозділів Збройних Сил України, які залучені для проведення АТО на Донбасі, їм неодноразово доводилося виконувати бойові завдання ризикуючи власним життям з порятунку інших. Служба та діяльність цих лицарів – яскравий приклад патріотизму й любові до своєї землі, Держави й народу, – зазначив полковник медичної служби Іван Гайда.

Він висловив слова вдячності батькам та сім’ям цих чоловіків, а також колективам, де вони працювали та набували досвід. Варто зазначити, що галицькі лікарі одразу відгукнулися на заклик військових колег про допомогу.

Чимало з них добровольцями пішли до військкоматів, а згодом – самовіддано виконували бойові завдання у складі мобільних лікарсько-сестринських бригад та мобільних госпіталів в зоні проведення антитерористичної операції. Їх колеги в тилу також не залишалися осторонь, а допомагали усім чим могли землякам – збирали кошти на ремонт та придбання спеціалізованої автомобільної техніки, інструментів та пристроїв для поповнення матеріально технічної бази мобільного госпіталю, який серед перших було розгорнуто в одному з прифронтових міст на сході країни».

Про це повідомили сьогодні, 19 листопада, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували фотографії нагороджених.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів