Пораненого в Києві львів’янина вивезли на лікування до Польщі

13:40 9 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: segodnya.ua

Нардеп Михайло Хміль пояснює: «Щоб не захотіли кинути за грати як підозрюваного».

Народний депутат від ВО «Батьківщина» Михайло Хміль повідомляє сьогодні, 9 лютого, на своїй сторінці в мережі «Facebook»:

«Назар Держило (на світлині. – Ред.) – юнак, який постраждав від вибуху в Будинку профспілок, тепер у безпеці. У першій ночі він був уже на польській стороні.

Домовлено, що в Польщі йому буде надано необхідну медичну допомогу. Ми з Юрієм Михальчишиним (народний депутат від ВО «Свобода». – Ред.) перетнули польський кордон, переконалися, що все гаразд і повертаємося назад. 

Забрали його звідси, щоб міліція не діставала його виясненнями обставин і допитами. А головне, щоб не захотіли кинути за грати, як підозрюваного.

Тому, від гріха подалі, хлопця переправили за кордон. Де саме перебуває Назар – наразі промовчу. Детальнішу інформацію буде надано лише після того, як він прибуде в лікарню, де проходитиме лікування».

Своєю чергою, прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода» інформує в неділю:

«15-річний львів'янин Назар Держило, постраждалий від вибуху в Будинку профспілок у Києві, продовжить лікування у Військовому госпіталі м. Вроцлав у Польщі. Уночі, 9 лютого, він разом з батьками та медиками на реанімобілі перетнув державний кордон України.

Оскільки існувала реальна загроза арешту Назара Держила, до пункту пропуску реанімобіль супроводжували активісти ВО «Свобода». Про це 9 лютого 2014 року повідомив народний депутат України свободівець Юрій Михальчишин.

Націоналіст розповів, що львівські медики поінформували про свого пацієнта польських колег. Військовий госпіталь м. Вроцлав погодився надати йому безоплатну медичну допомогу. Водночас існувала реальна загроза арешту Назара Держила, тож львівські свободівці спільно з Юрієм Михальчишином супроводили реанімобіль до кордону.

«Львівські медики зробили справжній подвиг. Вони на власний страх і ризик домоглися, аби хлопець отримав кваліфіковану допомогу за кордоном. Вони зробили усе можливе, аби не допустити арешту потерпілих від вибуху в Будинку профспілок. Думаю, що найбільшим подарунком для них стане одужання Назара. Як відомо, внаслідок вибуху хлопець втратив ліве око, однак шанси врятувати праве – дуже високі. В нього також діагностовано відкриту черепно-мозкову травму та злам виличної кістки. У Польщі на потерпілого чекає кілька операцій, які проведуть місцеві щелепно-лицеві та нейрохірурги. Як запевняють лікарі, Військовий госпіталь Вроцлава входить до переліку найкращих клінік Европи. Тож будемо вірити у повне одужання Назара», – розповів Юрій Михальчишин.

Нагадаємо, що внаслідок вибуху в Будинку профспілок 6 лютого постраждало двоє львів'ян – 21-річний Роман Дзвінський та 15-річний Назар Держило».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів