На Львівщині зафіксовано спалах кишкової інфекції, – Держсанепідслужба

18:15 22 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

В обласному лабораторному центрі Державної санітарно-епідеміологічної служби України повідомили про реєстрацію випадків гастроентероколіту у 10 людей, які пов’язують своє захворювання з вживанням 16 червня продуктів харчування у ресторані «Шинок».

«Мешканці міст Львів та Жовква Львівської області потрапили до лікарні через спалах гострої кишкової інфекції», – повідомили сьогодні, 22 червня, в Держсанепідслужбі, де також розповіли подробиці:

«Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України повідомляє про реєстрацію випадків гастроентероколіту у 10 людей, які пов’язують своє захворювання з вживанням 16 червня продуктів харчування у ресторані «Шинок» у Львові. Госпіталізація хворих проводилась з 17 червня.

Спільними симптомами захворювання є підвищення температури тіла 38-39С, блювання, пронос, явища загальної інтоксикації. При опитуванні госпіталізованих осіб встановлено, що хворі вживали шашлик зі свинини, млинці з м’ясом, м’ясну нарізку, салати з майонезом, оселедець, рибу фаршировану.

У всіх госпіталізованих стан середньої важкості. Усі хворі госпіталізовані: дев’ятеро – до Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні, а одна особа – до інфекційного відділення Кам’янко-Бузької центральної районної лікарні.

Потерпілим пацієнтам у стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об’єм медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів. Протиепідемічні заходи тривають, переліки контактних осіб уточнюються».

Про це повідомили сьогодні, 22 червня, на сайті Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів