Мобільні медичні групи зі Львова допомогли на сході України 4750 військовим (оновлено: відео)

23:32 13 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

Начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Іван Гайда повідомив у четвер: «За весь час діяльності мобільні медичні групи надали допомогу 4750 військовослужбовцям, які отримали порання, травми та захворіли, під час боїв з російськими найманцями».

«Під час перебування у Львівському гарнізоні заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов відвідав учасників Антитерористичної операції, які проходять курс відновного лікування у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону. Він ознайомився з можливостями лікувальної установи, вивчив нагальні питання матеріально-технічного забезпечення, а також обговорив потреби з керівництвом та провідними спеціалістами медичної установи з надання медичної підтримки. Також Ігор Долгов побував у відділеннях госпіталя, де поспілкувався з лікарями та їхніми пацієнтами.», – повідомили в міністерстві оборони України, де також поінформували:

«Начальник центру, полковник медичної служби Іван Гайда, повідомив, що у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону та підпорядкованих військових лікувальних закладах стаціонарно проліковано майже десять тисяч поранених, травмованих та хворих військовослужбовців – учасників Антитерористичної операції. Для надання якісної медичної допомоги особовому складу підрозділів у районах проведення АТО було сформовано три мобільні медичні групи від Центру та чотири мобільні медичні групи від підпорядкованих військових лікувальних закладів.

З-поміж двохсот медичних спеціалістів до їхнього комплектування залучено понад шістдесят висококваліфікованих лікарів, тридцять осіб середнього медичного персоналу. За весь час діяльності мобільні медичні групи надали допомогу 4750 військовослужбовцям, які отримали порання, травми та захворіли, під час боїв з російськими найманцями.

Своєю чергою, заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов наголосив: «Питання медико-психологічної реабілітації військовослужбовців-учасників АТО є пріоритетним для керівників усіх рівнів оборонного відомства: «Маємо створити чітку систему задля того аби військовослужбовців, які отримали поранення в боях на Донбасі, лікували на рівні європейських стандартів. Також необхідно створити умови аби в подальшому вони відчували себе повноцінними членами суспільства. Задля цього реалізується проект зі створення до кінця року центрів психологічної реабілітації військовослужбовців».

Про це повідомили в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували світлини зі Львівського Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів