Максима Стасіва відправили зі Львова до Індії на трансплантацію кишківника (відео, оновлено)

21:36 5 лютого 2016 р.

Фото до новини

Сьогодні, 5 лютого, пацієнта Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» Максима Стасіва відправили до Індії у місто Нью-Делі для проведення операції з трансплантації кишківника. Спеціальний медичний літак вилетів зі Львова о 9.45. Переліт триватиме понад 10 годин. Стан хворого – стабільний, важкий.

За словами в.о. головного лікаря львівського «Охматдиту» Вальдемара Надіжка, стан хлопця залишається стабільно важким. «Зі Львова Максима забрав турецький спецлітак. У Туреччині буде зроблена пересадка на італійський медичний літак, який має доставити Максима до Нью-Делі. Його супроводжують спочатку турецькі реаніматологи, а потім – італійські. Також з  Максимом летить його мама Богдана Стасів. Операцію проведуть у клініці Medanta Mediclinic Gurgaon Haryana», – розповів Вальдемар Надіжко.

Для проведення операції здійснили передоплату – 115 тисяч доларів, повна вартість лікування наразі невідома. Вартість перельоту – 53,5 тисячі євро. Така операція стала можливою завдяки підтримці великої кількості доброчинців з різних куточків України та світу. Для термінової пересадки органа небайдужі українці зібрали 5,5 млн. гривень.

«Я дуже вдячний всім, хто долучився до порятунку Максима. Жертводавцям, благодійним фондам, громадським організаціям, журналістам, представникам владних структур. Завдяки спільним зусиллям вдалося зібрати колосальну суму за такий короткий проміжок часу – тиждень», – закцентував Вальдемар Надіжко.

Нагадаємо, що місяць тому у хлопця виявили синдром Ледда – рідкісну вроджену патологію (рецидивуюча кишкова непрохідність). Лікарі зазначають, що ця патологія зазвичай проявляється у новонароджених, але в Максима її діагностували лише зараз. Хірургам «ОХМАТДИТу» довелось видалити майже ввесь кишківник хлопця.  

Фотографії з відправлення Максима Стасіва розміщені на Facebook сторінці в.о. головного лікаря «ОХМАТДИТу» Вальдемара Надіжка. Про це повідомила прес-служба «Охматдиту».

Натомість тележурналісти розповіли в п’ятницю: «Боротьба за життя Максима Стасів триває. Нині 17 річного хлопця якому потрібна надскладна операція, пересадка кишківника, відправили до Індії. Це єдина країна, яка погодилась прооперувати і дати донорський орган українському пацієнтові. На біду родини Стасів відгукнулась уся Україна».

Про це повідомили сьогодні, 5 лютого, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Подробиці – в її відеюсюжеті:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів