Львів’яни створили перший дитячий мобільний хоспіс

21:32 13 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

Тепер невиліковно хворим дітям надаватимуть не лише стаціонарну, а й виїзну допомогу.

У Львові створили перший дитячий мобільний хоспіс. Тож відтепер невиліковно хворим дітям надаватимуть не лише стаціонарну, а й виїзну допомогу. Спеціальний медзаклад діє на базі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Лікар-педіатр хоспісу Христина Запоточна розповіла: «Головним завданням їхньої команди є супровід та надання медичної допомоги тяжкохворим дітям у домашніх умовах. Я оглядаю, слухаю, питаюся у батьків, які у них є скарги, даю рекомендації по догляду , харчуванню чи медикаментах».

Зокрема Христина Запоточна надає допомогу восьмирічній Марічці, якій медики поставили в перші хвилини її життя діагноз ДЦП. Відтак. Вона – прикута до ліжка, не чує, не бачить і самостійно не їсть.

Матір дитини Іванна Гамота розповіла: «Фактично це цілодобовий нагляд. Я постійно спостерігаю. Її може просто скрутити і потрібно бути біля неї, може зупинитися дихання».

Іванна Гамота майже не спить, а про життя за межами дитячої кімнати вже забула. Для неї дитячий мобільний хоспіс – це порятунок.

Керівник дитячого мобільного хоспісу Ірина Клюс зазначила: «Це буде постійна медична опіка медична. Будуть працювати патронажні медсестри. Вони будуть доглядати, бачити постійно перебіг стану дитини».

В Ірини Клюс неї немає медичної освіти, але вона добре знає, як бути із тяжкохворими дітьми. У її семирічного сина – спинально-м'язова атрофія. Його життєві функції забезпечують чотири апарати, до яких він прикутий.

Керівник дитячого мобільного хоспісу запевняє: «Здається, що це все дуже складно і неможливо організувати таке життя вдома. Але при великій підтримці і батьківській любові це можливо . І це значно простіше, ніж у лікарні».

Про це повідомили сьогодні, 13 лютого, на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів