Львівський військовий госпіталь потребує лікарів

17:10 27 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда, повідомив: «У нас є потреба у лікарях будь-якої спеціальності, у тилових та технічних спеціалістах. Адже є багато вакантних місць. Нам би хотілося, щоб лікар, який прийшов, мав щонайменше 10-15 років досвіду».

«У Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону готують чергову групу поранених військовослужбовців для відправки на лікування до Угорщини», – повідомили сьогодні, 27 липня, в прес-службі міністерства оборони України, де також розповіли подробиці:

«У Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону відбувся брифінг керівництва лікувальної установи з питань лікування та реабілітації військовослужбовців, поранених у районі проведення АТО. Нещодавно військово-лікувальна установа у Львові прийняла близько 30 пацієнтів, які проходили лікування у військових госпіталях Харкова та Дніпра.

У системі медичного забезпечення кожен лікувальний заклад має своє призначення, відтак, усе, що стосується кардіо-, судинної хірургії та нейрохірургії, лікується саме в госпіталі у Львові. Зі слів начальника Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковника медичної служби Івана Гайди, усі пацієнти, доставлені до Львова літаками санітарної авіації, мають стан середньої важкості.

Тут поранені військовослужбовці мають остаточно завершити курс лікування та, головне, пройти реабілітацію, зокрема й психологічну. Адже на базі госпіталю діє профільне реабілітаційне відділення.

Полковник медичної служби Іван Гайда повідомив також: «За півроку у військовому госпіталі проліковано майже дев’ять тисяч чоловік. Крім того, лікарі мобільного госпіталю ВМКЦ, розташованого в Покровську в Донецькій області (колишній Червоноармійськ), за цей час надали допомогу понад 2000 пацієнтам в умовах стаціонару та понад 4000 – амбулаторно. Чверть із них – цивільні мешканці».

Полковник медичної служби наголосив, що зазвичай працювати у військових госпіталях зголошуються молоді спеціалісти. Начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону повідомив: «У нас є потреба у лікарях будь-якої спеціальності, у тилових та технічних спеціалістах. Адже є багато вакантних місць. Нам би хотілося, щоб лікар, який прийшов, мав як мінімум 10-15 років досвіду. Але, на жаль, такі випадки поодинокі. Приходять, як правило, молоді лікарі, які закінчили інтернатуру, отримали спеціалізацію, які без досвіду, але зі знаннями. Ми їх відправляємо у ті підрозділи, де є досвідчені медики».

Одним із напрямів, який активно удосконалюють львівські військові медики, є технології реконструктивних операційних втручань після вогнепальних поранень та бойових травм. За словами головного військового хірурга Західного регіону полковника медслужби Івана Богдана, цього року проведено близько чотирьох сотень різних операцій. Також є позитивні результати лікування та реабілітації наших поранених бійців на базі госпіталів та інституту реабілітації Міністерства оборони Угорщини.

Полковник медслужби Іван Богдан зазначив: «Завершили курс лікування двоє військовослужбовців. Ще троє продовжують лікуватися. Наразі ми збираємо інформацію по всіх військово-лікувальних установах країни, щоб укомплектувати наступну групу пацієнтів. Ми не обмежені в кількості пацієнтів, адже маємо цілковиту підтримку та розуміння з боку наших угорських колег».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів