Львівську ОДА пікетували працівники Центру медицини катастроф (+відео)

18:00 26 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Медики протестують проти ліквідації трьох служб екстреної допомоги.

«Під стінами ЛОДА відбувся черговий мітинг працівників служби екстреної медичної допомоги проти реорганізації, яка передбачає ліквідацію трьох служб екстреної медичної допомоги (обласний центр, Львівська і Дрогобицька станції швидкої допомоги) і створення однієї нової », – повідомили у вівторок тележурналісти, які також розповіли подробиці:

«Натомість мітингарі пропонують інший проект реорганізації, згідно з яким Дрогобицька і Львівська станції швидкої допомоги мали б приєднатися до Центру медицини катастроф і таким чином утворити єдину юридичну особу. Виконувач обов’язків старшого фельдшера підстанції Центру медицини катастроф у Сколе Ігор Савчин пояснив: «Ми не проти реорганізації як такої, ми проти того, щоб нас «кидали».  Якщо ліквідовується організація, то ми муситимемо писати добровільну заяву про звільнення, а ми не хочемо того робити. А після що? Нових працівників будуть набирати на контракткій основі і почнеться, як завжди, той не такий, той не підходить…». 

Підтримати працівників центру прийшли учасники АТО, а також їхні сім’ї. Представниця Спідки захисту учасників АТО Леся Турашвілі запевнила: «Ми будемо відстоювати те, що вже працює, те, що ми знаємо. Ми за це переживаємо, бо це передусім здоров’я наших хлопців-АТОшників».

Своєю чергою, комісований боєць АТО, підполковник Марат Сулейманов, розповів: «АТОвців влаштовує сьогоднішня ситуація і, зокрема, діяльність Центру медицини катастроф. І ми будемо стояти за це. Воно нікому не було цікаве, поки не було підживлення і люди робили щось з власної ініціативи. А як пішло фінансування, то почали реорганізовувати, ставити своїх керівників. Все закінчиться тим, що і в цьому питанні буде корупція і мені потрібно буде дати хабар, щоб забрати і доправити бійця в комі».

У ході засідання Львівської обласної ради перший проект реорганізації підтримали  42 депутати. Таким чином, пояснив департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Богдан Чечотка, реорганізація служб відбудеться не шляхом ліквідації підприємств, а шляхом приєднання до Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Львівської та Дрогобицької станцій швидкої медичної допомоги».

Про це повідомили сьогодні, 26 квітня, на «Громадському телебаченні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів