Львівські медики придбали, спорядили й передали батальйону «Миротворець» карету (відео)

16:23 13 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Наступну «швидку» вони запланували для батальйону «Львів».


Західна інформаційна коропорація розповідає сьогодні, 13 червня, в повідомленні «Львівські медики спорядили для зони АТО «скорую медицинскую помощь»:

Сьогодні, 13 червня, у Львові активісти ГО «Швидка медична допомога Майдану» та «Штаб національного спротиву «Медична служба» передали бійцям спецбатальйону МВС «Миротворець» автомобіль невідкладної медичної допомоги, укомплектовану медикаментами для зони бойових дій. Львівські медики за власний кошт придбали та спорядили усім необхідним «швидку», котра працюватиме у зоні Антитерористичної операції. Свідком події була репортер телеканалу ZIK Оксана Маруняк, яка розповіла:

«Батальйон «Миротворець» – наразі єдиний, який формують не лише з вояків, а й медиків. Аби допомогти українським солдатам, які воюють на Сході України, львівські лікарі постановили купити «швидку» і обладнати її усім необхідним. «Ліки у нас залишились ще з Майдану. Гроші теж у нас збереглись ще з того періоду, тому ми вирішили придбати цей автомобіль і засоби технічного зв’язку. На майбутнє плануємо такий же спецавтомобіль передати й батальйону «Львів», – наголосив голова правління ГО «Швидка медична допомога Майдану» Юрій Дмитришин. Він підкреслив, що напис «Скорая медицинская помощь» зробили російською навмисно, щоби проросійські терористи не обстрілювали машину за її маркування українською мовою.

Львівські медики не лише обладнали «швидку» для зони АТО, а й вирушать у цій машині працювати у зону бойових дій. «Нам нема чого боятися. Їдемо на невизначений термін. Побачимо, як там складеться ситуація», - заявив лікар Ігор Стефанюк.

На знак подяки за доброчинність медиків від імені Львівської Академії Міністерства внутрішніх справ генерал Володимир Чорній передав докторам пам’ятну відзнаку та емблеми за миротворчу діяльність.

Додамо, що спецбатальйон «Миротворець» створений за розпорядженням міністра Внутрішніх справ Арсена Авакова. Бійцями батальйону є ветерани миротворчих місій, які вже бували у «гарячих точках». Зараз бійців готують до військових дій АТО на Сході, проте наразі їм бракує спорядження».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів