Львівщина – серед лідерів вакцинації від кору, – ЛОДА

16:32 24 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Львівщина входить у число чотирьох областей з найбільш активною вакцинацією від кору.

Про це повідомила сьогодні, 24 квітня, під час брифінгу «Європейський тиждень імунізації. Вакцини приносять результат!» головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з епідеміології Наталія Іванченко. Вона також розповіла: «Серед лідерів також – Київська, Одеська, Івано-Франківська області. Вчора, у межах Європейського тижня імунізації,  в Україні розпочався український тиждень імунізації. Мета цього тижня – привернути увагу як медичної спільноти, так і батьків до імунізації, аби захисти себе та наших дітей».

Керівник відділу материнства і дитинства департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Любомира Кутневич наголосила: «Але це потрібно робити не лише під час тижня вакцинації, а й щоденно. Для того, щоб у нас сформувався колективний імунітет, рівень вакцинації повинен сягнути 95%. Тоді держава буде вважатися безпечною».

Любомира Кутневич додала: «На сьогодні в області є всі вакцини. Усі вони прекваліфіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Відтак, є якісними і безпечними».

«Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА розробив наліпки з героями мультфільмів для дітей, котрі зробили щеплення з надписом «Ми – вакциновані», – поінформувала також Наталія Іванченко. – Таким чином ми хочемо, щоб наші діти звикали до думки, що вакцинація – це необхідний елемент у суспільстві, який гарантує їм захист. Діти повинні бути щасливі та вакциновані».

Про це повідомили сьогодні, 24 квітня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів