Американські лікарі безкоштовно оглянуть і прооперують у Львові 147 дітей (відео, оновлено)

21:12 7 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

За чотири години у понеділок медики вже встигли оглянути 75 хворих.

«У понеділок, 7 грудня, у Львівській обласній дитячій клінічній  лікарні «ОХМАТДИТ» презентували новий проект співпраці Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації та американської лікарні «Shriners Hospital for Children», – повідомили сьогодні, 7 грудня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

 «У рамках проекту протягом цього тижня, з 7 до 13 грудня, американські лікарі разом зі своїми українськими колегами безкоштовно оглянуть та прооперують 147 дітей з тяжкими опіками, ортопедичними захворюваннями та іншими травмами. Для цього до України з-за океану  прибули шість лікарів та дві медсестри із Гарварда, Мічигана та «Shriners Hospital».

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зазначив із цього приводу: «Я дуже радий, що саме на Львівщині започаткували такий проект  міжнародної співпраці у галузі охорони здоров'я. Якщо ми сьогодні презентуємо Львівщину як локомотив України в Європу, то перш за все маємо дотримуватися певних стандартів. Зокрема, дбати про здоров'я дітей. Особливі слова подяки лікарям бостонської клініки за допомогу та виявлену ініціативу. Це лікарі з великої літери. Завдяки цим людям вже не перший рік маємо нагоду тішитися дитячими посмішками».

Працювати над проектом спільно українська та американська сторони почали близько восьми місяців тому. Впродовжцього часу з Америки доставили понад 2,5 тонни медичного забезпечення. За цей час обрали і місто, де планували проводити операції.  

Організатори зазначають, що Львів – єдиний в Україні зголосилвся на співпрацю. Американські лікарі не лише допомагатимуть львівським колегам проводити операції, а й передусім поділяться досвідом.

Для лікування в  результаті клопіткого відбору зі 350 дітей по фото відібрали 147. За чотири години у понеділок лікарі вже встигли оглянути 75 хворих.

Лікар бостонської лікарні «Shriners» Геннадій Фузайлов наголосив: «Нам дуже приємно допомогти Україні сьогодні, у такий важкий для неї час. Допомогти дітям, які дуже цього потребують. Для нас дуже важливим є результат співпраці та те, що можемо поділитися досвідом із вашими лікарями». 

За ідеєю проекту до фінансування програми долучилися різні організації США. Зокрема, одним із головних благодійників є Союз Українок Америки. Всі оперативні втручання лікарів можна буде побачити в онлайн-режимі. У майбутньому лікарі «Shriners Hospital for Children» планують запросити українських дітей, які потребують негайних операцій, вже до Бостона».

Натомість тележурналісти розповіли у вівторок: Американські лікарі безкоштовно прооперують близько сорока дітлахів з різних регіонів України. Медичну допомогу їм нададуть на базі Львівської клінічної лікарні «Охматдит». Група фахівців вже прибула до міста та розпочала огляд маленьких пацієнтів. Оперувати їх розпочнуть уже завтра».

Про це повідомили сьогодні, 7 грудня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Як інформував «ЩЛ», лікарі зі США прооперують у Львові 40 дітей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів