Лікар оперував три тижні бійців у заблокованому Луганському аеропорту. Всі пацієнти вижили

17:44 24 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

Андрій Усач – наш пацієнт, який отримав важке поранення в Луганському аеропорту та втратив ногу. Зараз він приїжджає на реабілітацію за кермом свого бусу.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це cьогодні, 24 лютого, під час відеомісту між Львовом і Донецьком (включення з Краматорська) на тему: «Медична допомога учасникам АТО на фронті і в тилу: ургентні проблеми» повідомив начальник військово-медичного клінічного центру Західного регіону, повідомив полковник медичної служби Іван Гайда.

- Цей аеропорт був заблокований влітку минулого року. На розблокування Луганського аеропорту був висунутий підрозділ 80 окремої аеромобільної бригади. І в складі тої бригади був лікар, зараз він вже підполковник, тоді був майором медичної служби – Лось Дмитро Володимирович. А водієм санітарної машини був рядовий Іван Іванович Катрук, - розказує полковник Іван Гайда.

За його словами, медик та водій з тією колоною ввійшли в аеропорт, ніби-то, розблокувати. А їх відразу заблокували знову І три тижні цей підполковник з водієм надавали допомогу.

- 52 поранених і один лікар з тим усім, що він мав під руками. І жоден з них не помер. Ось цьому

Андрію Усачу Дмитро Володимирович робив ампутацію нижньої кінцівки в польових умовах у бомбосховищі Луганського аеропорту, - каже полковник медичної служби.

Після виходу з Луганського аеропорту лікар Дмитро Володимирович Лось доліковував цього пацієнта уже в своїй клініці у Львові. Андрій Усач пережив багато операцій і тут, і в Києві, повернувся сюди і проходить реабілітацію. Йому було виготовлено протез ноги на Львівському протезному заводі.

- Я розумію, що ніяких найкращий протез не замінить навіть найгіршу кінцівку. Але він приїхав зараз на лікування особисто за кермом буса. І це – не героїзм військових чи медиків. Просто кожен робить з них свою роботу, - каже лікар.

А Дмитро Лось зараз і далі перебуває в АТО, працює в мобільному госпіталі.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів