Курятина з львівського супермаркету поклала до лікарні вже 33-ю свою жертву

14:40 1 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: youtube.com

Діагноз «сальмонельоз» наразі у двох із них.

Державна санітарно-епідеміологічна служба у Львівській області повідомляє, що станом на 10-ту годину 1 листопада на стаціонарному лікуванні в інфекційних стаціонарах перебувало 33 осіб. Четверо з них – діти.

Зокрема:

у Львівській обласній інфекційній лікарні – 26 осіб;

у Самбірській центральній міській інфекційній лікарні – чотири;

в інфекційному відділенні центральної міської лікарні Нововолинська Волинської області – одна; 

в інфекційному відділенні Славутської центральної районної лікарні та інфекційному відділенні ДЗ «СМСЧ-4» Хмельницької області – по одній.

Усі вони госпіталізовані з попереднім діагнозом «Харчова токсикоїнфекція». Стаціонарним пацієнтам проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об’єм медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів. 

Заключний діагноз «сальмонельоз» виставлений двом особам, які перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Славутської центральної районної лікарні та інфекційному відділенні ДЗ «СМСЧ-4» Хмельницької області. За результатами бактеріологічних досліджень, у 13 хворих виділено S.enteritidis. У всіх хворих стан середньої важкості.

Головним управлінням Держсанепідслужби у Львівській області створено групу оперативного реагування з метою розслідування причин виникнення випадків захворювань. За попередніми результатами розслідування спалаху встановлено, що всі постраждалі з 23 до 26 жовтня споживали кури гриль, які придбали тоді ж у супермаркеті «Арсен-2» (ТОВ «Альянс Маркет»), адреса якого – проспект Чорновола, 93 у Львові.

Головним управлінням Держсанепідслужби у Львівській області проведено позапланову перевірку кулінарного цеху цього супермаркету, за результатами якого відібрано для лабораторних досліджень зразки харчових продуктів, з об'єктів довкілля взято змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведено бактеріологічні обстеження контактних осіб.

За результатами перевірки ГУ ДСЕС у ЛО скерований адміністративний позов щодо застосування заходів реагування у Львівський окружний адміністративний суд. Жовківським районним управлінням Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області спільно з Управлінням ветеринарної медицини у Жовківському районі проведено позапланову перевірку забійного цеху з відбором проб для лабораторного дослідження.

Лабораторні дослідження проб харчових продуктів, води, змивів, матеріалу від хворих, контактних та декретованих осіб тривають. З метою відповідного реагування, матеріали про спалах було надіслано до прокуратури Львівської області та управління Служби безпеки України у Львівській області.

Профілактичні та протиепідемічні заходи тривають. Ситуація перебуває на контролі Держсанепідслужби у Львівській області.

Як повідомляв «ЩЛ», учора, 31 жовтня, в медичних закладах лікувалися 32 особи, які споживали кури-гриль, придбані в супермаркеті «Арсен-2» на проспект Чорновола у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів