Клініко-експертна комісія довела на Львівщині провину медиків у загибелі хлопчика

23:48 6 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Лікарі поставили неправильний діагноз та проявили недбалість.

Медиків Жидачівської районної лікарні на Львівщині визнали причетними до смерті 12-річного хлопчика. Це чи не унікальний випадок у сучасній українській медицині, адже клініко-експертній комісії вдалося довести лікарську помилку.

Фахівці встановили, що лікарі поставили неправильний діагноз 12-річному Роману Кулаку з Тернополя, який відпочивав у бабусі на Львівщині, аж раптом йому стало зле. Хлопчика шпиталізували до районної лікарні. Там його добу лікували від отруєння та теплового удару. І тільки коли дитину привезли до обласного центру, виявилося - у хлопця заворот кишківника. Лікарі врятувати дитину не змогли.

Оголошені висновки комісії тепер передадуть до поліції, а також до міністерства охорони здоров’я.  За словами начальника відділу кадрового та організаційного забезпечення департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрія Голдуна, на кожному етапі була допущена помилка із надання медичної допомоги – як на догоспітальному, так і на госпітальному етапах.

Батьки хлопчика хочуть добитися покарання медиків у суді. Батько загиблого хлопчика Володимир Кулак пояснив: «Ми надіялися на адекватну допомогу лікарів, а там розказували, що дитина симулює. Я хочу донести до суспільства, що це - проблема. На моєму місці завтра може бути будь-хто з нас».

Про це повідомили сьогодні, 6 жовтня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів