Госпіталізовані з діагнозом харчова токсикоінфекція вживали їжу в ресторані на площі Ринок у Львові (відео)

17:14 13 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ikl.lviv.ua

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, «ситуацію щодо можливого отруєння людей внаслідок споживання продуктів харчування у одному з ресторанів Львова зараз вивчають фахівці».

За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, 13 травня о 10.50 диспетчер Львівського обласного центру ЕМДМК отримала повідомлення про масове поступлення хворих із діагнозом «харчова токсикоінфекція» та «гостра кишкова інфекція» у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню. Госпіталізація почалась в післяобідній час 12 травня й продовжується досі.

При зборі епіданамнезу було встановлено, що всі захворілі харчувалися 11 травня в одному з ресторанів Львова, що на площі Ринок, а вживали кури-гриль, картоплю по-домашньому, страви з риби та страви з заварним кремом. Серед захворілих – один громадянин Туреччини, двоє – мешканці Києва, по одному з Кривого Рогу й Житомирської області, ще двоє осіб – з числа працівників ресторану.

Станом на 14-ту годину 13 травня всього потерпілих, які були госпіталізовані із вогнища інфекції – 20 осіб, з них четверо – діти до 18 років. Дві особи самостійно залишили стаціонар і були виписані, всього в стаціонарі на даний час перебуває 18 осіб, з них четверо – діти до 18 років.

Повідомляючи про це сьогодні, 13 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради також запевнили: «Усім госпіталізованим пацієнтам проводиться необхідний комплекс лікувально-діагностичних заходів, відповідно до протоколів МОЗ України. Ситуація перебуває на контролі. На місці працюють спеціалісти Головного управління держсанепідслужби України у Львівській області.

Як інформував «ЩЛ», в департаменті з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації повідомили сьогодні: «12 травня о 22:05 у Львові, за попередніми даними, в результаті споживання продуктів в закладі громадського харчування були госпіталізовані в обласну інфекційну клінічну лікарню з діагнозом харчова токсикоінфекція чотири особи, з них – дві дитини. Потерпілим пацієнтам в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об’єм медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів. Стан потерпілих на щосту годину ранку 13 травня – середньої важкості».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів