30-річний львів’янин помер від лептоспірозу

15:35 2 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

За словами завідувача відділом особливо небезпечних інфекцій Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Ірини Куліш, у Львові зареєстровано летальний випадок захворювання людини на лептоспіроз.

Завідувач відділом особливо небезпечних інфекцій Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Ірина Куліш повідомила кореспонденту інформаційної агенції  УНІАН: «30-річний львів’янин помер в кінці минулого тижня в обласній інфекційній лікарні. З епіданамнезу встановлено, що напередодні захворювання він ловив рибу та купався у водоймі Тернопільської області. З початком захворювання займався самолікуванням. На сьомий день від початку захворювання був госпіталізований в реанімаційний відділ Львівської обласної інфекційної лікарні в дуже важкому стані. На наступний день хворий помер».

Ірина Куліш також поінформувала: «Від початку року в області зареєстровано 10 випадків захворювань людей на лептоспіроз, це перший летальний випадок. За аналогічний період 2016 року – вісім випадків, летальних не було. З початку року було досліджено на наявність лептоспір 42 взірці води з відкритих водойм Львівської області, з них два – з позитивним результатом». 

Про це повідомили сьогодні, 2 жовтня, інформаційної агенції УНІАН, де також нагадали: «Лептоспіроз – гостре інфекційне захворювання людей і тварин, спричиняється збудником лептоспірою, характеризується ураженням печінки, нирок, м'язів і супроводжується хвилеподібною гарячкою. Зараження на лептоспіроз відбувається під час купання, пиття води з відкритих водоймищ, риболовлі, сільськогосподарських польових робіт, при вживанні продуктів харчування, забруднених сечею гризунів. В організм людини збудник проникає через пошкоджену шкіру і слизові оболонки порожнини рота, очей, носа, шлунково-кишкового тракту. З моменту зараження до початку захворювання проходить від шести до 20 днів. Захворювання у більшості випадків починається гостро, підвищується температура тіла до 39-40 С, хворі скаржаться на сильний головний біль, слабість, біль в м‘язах. Успіх лікування залежить від раннього звернення хворих за медичною допомогою та ранньої діагностики. Важкий перебіг хвороби часто закінчується смертю».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів