Відсьогодні у Львові триватиме до 8 травня Фестиваль писанок (відео, програма)

11:22 15 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: afisha.vash.ua

У рамках Фестивалю писанок працюватиме «Великодня арт-майстерня».

«У рамках відзначення Великодня у Львові відбудеться VІ Фестиваль писанок», – повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«15 квітня на площі Музейній біля Домініканського собору просто неба відкриють Галерею мистецьких писанок, де буде презентовано близько півсотні авторських писанок. Експозиція триватиме до 8 травня 2016 року.

«Фестиваль писанок – це своєрідний арт-проект, у рамках якого відомі митці, аматори, юні майстри, громадські діячі, молодіжні рухи створюють унікальні роботи у формі писанки. Кожна робота – це ідея, мрія та історія», – зазначив директор фестивалю Андрій Сидор.

Щороку в рамках Фестивалю писанок діє Великодня арт-майстерня, у якій і діток і дорослих навчають як розписувати писанки, розказують про значення символів та кольорів. Тож усі охочі можуть взяти участь у майстер-класах із традиційного розписування писанок разом із майстринями Оксаною Наконечною, Дзвінкою Загайською та Ольгою Жулій.  Цікавими будуть й майстер-класи від Львівської свічкової Мануфактури зі створення свічок-писанок. 

Окрім того, Фестиваль писанок – це подія, яка об’єднує львів'ян та гостей міста, бізнес, громадські організації з метою збору коштів на благодійний проект «Добра справа». Цього року збір коштів буде з метою допомогти І дитячому відділенню ЛОДКЛ «Охматдит». Тож кошти за участь у майстер-класах у Великодній арт-майстерні, від продажу свічок-писанок у Львівській свічковій мануфактурі та мистецьких писанок з Галереї писанок в період з 15 квітня до 8 травня буде скеровано на «Добру справу».

Організатор: компанія «ДікАрт». Сайт фестивалю: www.easter.lviv.ua.

Програма Фестивалю писанок

Галерея Мистецьких писанок

15 квітня – 8 травня, щодня з 11:00 до 20:00 у Львівській свічковій мануфактурі та кав’ярні «Домініканес» на площі Музейній біля Домініканського собору – Великодня арт-майстерня 

9, 10, 16, 17, 23, 24 квітня, 12:00, 14:00, 16:00 – майстер-класи зі створення великодніх свічок ручної роботи (кожен власноруч створить три свічечки разом з майстрами Львівської свічкової мануфактури, аартість майстер-класу – 100 гривень, у вартість входять витратні матеріали для створення трьох виробів, 10 гривень від вартості майстер-класу для однієї особи буде передано на «Добру справу»)

14 квітня, четвер, 18:00– майстер -класи з розпису писанок з майстринею Оксаною Наконечною, традиційні писанки (артість майстер-класу – 80 гривень, у вартість входять витратні матеріали для створення одного виробу, 10 гривень від вартості кожного майстер-класу для однієї особи буде передано на «Добру справу», діти до 10 років – у супроводі дорослих, кількість місць обмежена – 14 осіб).

15 квітня, п’ятниця, 18:00 – майстер-класи з розпису писанок з майстринею Оксаною Наконечною, травлені писанки (вартість майстер-класу – 80 гривень, у вартість входять витратні матеріали для створення одного виробу, 10 гривень від вартості кожного майстер-класу для однієї особи буде передано на «Добру справу» , діти до 10 років – у супроводі дорослих, кількість місць обмежена – 14 осіб).

22 квітня, п’ятниця, 18:00 – майстер-класи з розпису писанок з майстринею Ольгою Жулій (вартість майстер-класу – 80 гривень, у вартість входять витратні матеріали для створення одного виробу, 10 гривень від вартості кожного майстер-класу для однієї особи буде передано на «Добру справу» , діти до 10 років – у супроводі дорослих, кількість місць обмежена – 14 осіб).

28 квітня, четвер, 18:00 – майстер-класи з розпису писанок з майстринею Дзвінкою Загайською (вартість майстер-класу – 80 гривень, у вартість входять витратні матеріали для створення одного виробу, 10 гривень від вартості кожного майстер-класу для однієї особи буде передано на «Добру справу» , діти до 10 років – у супроводі дорослих, кількість місць обмежена – 14 осіб).

Для участі у майстер-класах потрібно зареєструватися за телефоном +38 (032) 235 56 56 або за адресою: площа Музейна, 1, свічкова кав’ярня «Домініканес».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів