У Львівському палаці мистецтв експонують відсьогодні 25 шопок

16:00 29 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

На виставці «Різдвяна Львівщина» популяризують традиційні, цікаві й маловідомі звичаї нашої області.

Директор департаменту Львівської обласної державної адміністрації з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Христина Береговська повідомили у вівторок:

«Сьогодні, 29 грудня, у Львівському палаці мистецтв розпочинає свою роботу виставка «Різдвяна Львівщина». На виставці представлено 25 різдвяних шопок з різних районів та міст Львівщини, які популяризують традиційні, цікаві чи маловідомі звичаї Львівської області.

Цікаво, що є сучасні шопки, виготовлені спеціально для виставки, де поєднано традиційне і новаторське мистецтво з символічними українськими оберегами. Кожен район Львівської області передав на виставу одну Різдвяну шопку.

Ще п'ять шопок представили міста. До виготовлення шопок були залучені професійні митці, майстри народного мистецтва, учні мистецьких шкіл області, а також працівники галузі культури.

Також застосовувалися найрізноманітніші техніки та матеріали: скло, кераміка, лоза, фанера, солома, кора смереки, камінь з гірського потоку, пінопласт, папір, тканина, дерево, гіпс та інші. Виставка шопок триватиме упродовж тижня».

Повідомлення Христина Береговської передали сьогодні, 29 грудня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів