Українські книжки приїхали до Риму в український садочок

20:33 30 вересня 2013 р.

Фото до новини

Подарунок київського видавництва "Веселка" українцям в Італію привезли депутати зі Львова: міської ради - Ярослав Музичко і Верховної - Михайло Хміль.

Перший український дитячий садочок «Веселка» при суботній українській школі у Римі одержав наприкінці вересня у подарунок книжки від однойменного національного видавництва «Веселка» з Києва. Привезли їх до Риму депутат Львівської міської ради Ярослав Музичко і депутат Верховної Ради Михайло Хміль.

Музичко у травні цього року ініціював цей благодійний проект під назвою «Три «Веселки», а  Хміль організував транспортування книжок з Києва до Львова і до Риму. Третім учасником проекту став дитячий садок «Веселка» у Львові, якому перепала половина подарунку від генерального директора видавництва «Веселка» Василя Степаненка. 

Загалом видавництво віддало дитячим садочкам у Римі і Львові  113 найменувань  (понад 15 тисяч книжок) вартістю 100 000 гривень.

Депутати зі Львова передали книги під час першого дзвоника, котрий в Італії відбувається наприкінці вересня. На урочистій лінійці був присутній отець Марко Семеген  - пасторальний координатор для українців в Італії. 

Після цього розпочався марш вишиванок. Колону очолювали директори суботньої школи і садочку, представники українського посольства в Італії та депутати. Вони несли українські та італійські прапори. 

Під час перебування в Римі Михайло Хміль також зустрівся з представниками громадських організацій української діаспори в Італії й обговорив з ними пропозиції до  законопроекту про трудових мігрантів. 

А Ярослав Музичко від імені Львівської міської ради запросив представників міської ради Риму відвідати Львів і подарував фотоальбоми про місто Лева італійською мовою.

Як стало відомо «Щоденному Львову», обидва депутати, які представляють у свої радах ВО «Батьківщина», до Риму і назад ощадливо їхали двома видами транспорту: автомобілем до Варшави і назад та літаком  - з Варшави до Риму і назад. Адже один авіаквиток з Варшави до Риму в обидва боки коштував в еквіваленті лишень  1000 гривень.  Про такі малі європейські ціни на авіаквитки в Україні пасажири хіба що мріють. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів