У Шанхаї відкрили перший Український культурний центр у Китаї

10:42 6 вересня 2013 р.

Фото до новини

Відбулася презентація книги відомого китайського художника Чжен Жен Гана «Листи кохання до України». Відтак Чжан Лі Чін виконав українські популярні пісні на баяні, а Жен Цзя Чі - на цимбалах.

"Відтепер українська громада в Китаї матиме власний культурний осередок, що дозволить українцям бути ближчими і зрозумілішими для китайського народу.  У Центрі також регулярно проводитимуть різноманітні виставки та фестивалі, музичні концерти, покази модельних колекцій українських дизайнерів, презентації, а також бізнес-семінари, симпозіуми та круглі столи.Тут буде можливість побачити найкращі твори української культури і мистецтва, ознайомитися із фольклором України, почути найкращі зразки української пісні, зустрітися із видатними спортсменами та діячами України», - розповідає Юрій Котик, голова Міжнародної ГО «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва». 

У рамках відкриття Українського культурного центру в Китаї 24 серпня відбулася низка мистецьких заходів: виставка українського живопису, творів скульптора Василя Салиги, презентація книги відомого китайського художника Чжен Женгана «Листи кохання до України», а також показ моделей українських дизайнерів. 

У святковому концерті взяли участь чоловічий вокальний ансамбль з України «Lavivo», співак Чжоу Шен та шоу-балет «Карма». Чжан Лі Чін виконав українські популярні пісні на баяні, а Жен Цзя Чі на цимбалах. 

Ініціаторами підписання угоди про відкриття першого Українського культурного центру в Китаї є Міжнародна громадська організація «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва» та Шанхайська компанія «Їнлун» (Шанхай їнлун інвестмент менеджмент корпорейшн ЛТД) (Shanghai YingLun Investing Manegement Co Ltd).

Організаторами заходу були Генеральне консульство України в Шанхаї, Міжнародна громадська організація «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва», шанхайська компанія «Їнлунь», а також Шанхайський офіс Китайської асоціації ділового співробітництва.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів