У Львові – виставка льодових скульптур «Душа України» (відео)

17:26 6 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

Оглянути її можна на проспекті Свободи щодня, окрім понеділка, з 10:00 до 22:00.


Відео: zik.ua

Сьогодні, 6 лютого, у Будинку льодових скульптур на проспекті Свободи відкрили експозицію «Душа України». Митці зі Львова, Луцька, Вінниці, Запоріжжя, Харкова і Луганська представили на ній серію скульптур, присвячених видатним постатям української історії та сьогодення. 

До роботи над виставкою «Душа України» залучили 10 професійних скульпторів з різних міст України. Впродовж місяця вони створили 14 льодових скульптур – Івана Франка, Василя Стуса, Миколу Гоголя, Івана Миколайчука, Михайла Дзиндри, Георгія Гонгадзе, січового стрільця Михайла Гаврилка, винахідників Юрія Кондратюка й Віктора Глушкова, художників Олександра Архипенка та Марії Приймаченко й творця Львівської Опери Зиґмунта Ґорґолевського. Особливою присвятою стала робота «Душа України» в пам'ять про жертв подій на вулиці Грушевського у Києві цього року.

Автор ідеї виставки, львівський скульптор Ярема Мисько, зазначає: «У час змін для утворення нової держави, нового суспільства необхідне об’єднання українців на захист правди і справедливості, проти диктатури та свавілля. Для реалізації цього проекту об’єдналися скульптори з Луганська, Львова, Харкова, Вінниці, Запоріжжя, а також колектив «Львівських ярмарків». Наша виставка є прикладом того, як об’єднання вмотивованих українців приводить до набагато більших досягнень, ніж якби ми діяли поодинці. Тому ми закликаємо усіх не бути байдужими, об’єднуватись і діяти з душею».

Скульптури зберігаються під куполом, який сягає майже 10 метрів у висоту. Площа Будинку льодових скульптур – 154 квадратних метри. Для підтримки необхідної сталої температури -5оС під куполом встановлене спеціальне холодильне обладнання. 

У рамках роботи виставки «Душа України» організатори оголошують конкурс, переможець якого отримає безкоштовну фотосесію у Львові. Для участі у конкурсі потрібно надіслати своє фото на фоні льодових скульптур, зроблене під час відвідин виставки, на e-mail: yarmarok.lviv@gmail.com.

Фотографії приймаються до 28 лютого 2014 року. Переможця визначать шляхом голосування на сторінці Будинку льодових скульптур у мережі Facebook.

Будинок льодових скульптур у Львові відкривають третій рік поспіль у рамках Різдвяного Ярмарку. Цьогорічна виставка – до середини березня. Оглянути її можна щодня, окрім понеділка, з 10:00 до 22:00. Вартість квитка – 10 грн. Дітям до семи років вхід безкоштовний. 

Про це повідомляє сьогодні, 6 лютого, прес-служба міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів