У Львові відкрито сімейний центр розвитку й дозвілля «Під спільним дахом»

18:22 12 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Мазуренко

Про це повідомляє сьогодні, 12 лютого, прес-служба міської ради.

За її інформацією, сьогодні, 12 лютого, відбулося урочисте відкриття Сімейного центру розвитку й дозвілля «Під спільним дахом», який є оновленою бібліотекою, котра входить до Централізованої бібліотечної системи для дітей Львова, а знаходиться на вулиці Симоненка, 10. Ірина Подоляк, начальник управління культури ЛМР зазначила з цього приводу:

«Нам потрібна бібліотека, як центр розвитку громади, адже бібліотеки, як місце де видаються і зберігаються книги, відходять у минуле. Ми щасливі, що люди, які тут працюють, добре це розуміють.

Тішить те, що дитяча бібліотечна система працює добре та в правильному напрямку. Для того, щоб мати такий центр, потрібно мати ресурси у вигляді приміщення. Ми працюємо з бібліотеками так, аби вони перетворювались в такі чи інші центри, незалежно від того, яку площу вони займають, та будували свою роботу таким чином, аби сюди хотілось прийти».

Ремонт бібліотеки №19, площа якої – близько 1000 кв. м., тривав упродовж п’яти років у два етапи, однак під час нього вона працювала у звичному режимі. Загалом на її оновлення (ремонтні та оздоблювальні роботи, закупівля меблів) було скеровано з бюджету львівської міської ради близько 250 тисяч гривень  Натомість комп’ютерну техніку бібліотека отримала завдяки перемозі у програмі «Бібліоміст».

Відтак бібліотека впроваджує й нові нетрадиційні послуги: незвичний teenager-сервіс «Міняю все», «Бібліоняня» для найменших відвідувачів, інтернет-розсилка для батьків «Бібліо-mail» та інші. Директор Централізованої бібліотечної системи для дітей  Львова. Валентина Галушко розповіла також:

«Ми відчуваємо, що зараз бібліотека повинна бути дуже інтерактивною, тому що крім отримання знань, інформації, ділового читання, дитина ще вимагає дозвілля. На сьогодні ця бібліотека переформатована і стає центром розвитку і дозвілля дітей.

Є релакс-зона, де дитина може відпочити, зустрітися з психологами, усамітнитися і почитати. У зоні «Арт брама» діти можуть малювати, презентуючи ці малюнки, можуть створювати власні вистави.

Незвичним для бібліотеки є тенісний стіл, відпочиваючи, можна створювати міні-турніри. У холі ми плануємо влаштовувати танці для дітей, щоб у п’ятницю з 16 до 18 год вони вчилися танцювати, а ми будемо запрошувати людей, які будуть їх навчати. 

Відкривається бібліотераса – це зона, де в літній період буде читальний зал. Маємо зони ділового читання та інтернет-зону, адже наша бібліотека виграла грант в програмі «Бібліоміст».

Окрім цього ми обслуговуємо пенсіонерів, у нас є програма «Щасливий вік», навчаємо користування інтернетом наших бабусь та дідусів, вони залюбки приходять у час, коли немає дітей (з 10-ї до 12-ї години), та навчаються комп’ютерної грамотності. У нас є «Дружна родина», у неділю відкриваємо «Бібліоняню» для молодих сімей та мам, які можуть залишити своїх дітей, або бути разом з ними і відпочивати впродовж двох годин.

Ми обслуговуємо найменших діток – з двох до шести років. «Дружня родина» дає змогу і читати, і відпочити. Така сьогодні сучасна і креативна бібліотека».

Сімейний центр розвитку й дозвілля «Під спільним дахом» працюватиме з 10 до 18 години, окрім суботи. Всі послуги у ньому – безкоштовні.

Працівники центру запрошують відвідувати бібліотеку та її нові підрозділи, інноваційні території, а вони в свою чергу забезпечать цікаве та якісне дозвілля. Про це повідомляє сьогодні, 12 лютого, прес-служба міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів