До Львова завітає міжнародний літературний фестиваль «Місяць авторських читань»

17:18 6 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Як повідомили в п’ятницю в прес-службі облдержадміністрації, впродовж 31-годня в п‘яти європейських містах з 1 липня до 4 серпня безперервно проходитиме визначний культурний захід.

У прес-службі Лвівської обласної державної адміністрації повідомили сьогодні, 6 березня:

«У Львові проходитиме літературний фестиваль «Місяць авторських читань». Про це йшлося 6 березня під час зустрічі заступника голови  Львівської ОДА Юрія Підлісного з директором Чеського центру в Києві Луцією Ржегоржіковою.

Під час зустрічі відбулася презентація фестивалю та обговорено можливість його патронату керівництвом області. Це визначний культурний захід, який має більш ніж десятилітню традицію в містах Брні, Остраві (Чеська Республіка), м. Кошице (Словацька Республіка) та м. Вроцлаві (Республіка Польща).

З огляду на попередній великий інтерес публіки та преси у вже традиційних містах-учасниках, організатори вирішили розширити фестиваль і на Україну. Україна одночасно буде почесним гостем цьогорічного заходу. І серед міст України обрано було м.Львів – історичне місто, де перетинається минуле багатьох країн, серед яких, безумовно, є Польща, Чехія та Словаччина.

Цей захід безперервно відбуватиметься впродовж тридцяти одного дня в п‘яти європейських містах у період з 1 липня до 4 серпня 2015 року. Це – зібрання 62 провідних письменників цих країн, кожен з яких в межах своїх турне бере на себе роль «посла» своєї країни: з‘являється в засобах масової інформації, виступає перед публікою, пише статті, репортажі, ділиться своїми роботами та думками.

Загалом в кожному місті буде представлено 31 українського письменника, 13 чеських, 12 словацьких та 6 польських письменників. Щодня виступатимуть спочатку два українські представники, а потім представники Чехії, Словаччини чи Польщі.

У Чеській Республіці фестиваль відбувається під патронатом Міністра культури Даніеля Германа, в Україні – під патронатом Віце-прем’єр-міністра та Міністра культури В’ячеслава Кириленка, у Словаччині під свій патронат цю акцію взяв Міністр культури Марек Мадьєріч, а в Польщі – Міністр культури Малгожата Омілановска. З нагоди проведення «Місяця авторських читань» планується зустріч усіх міністрів у м. Львові, а за можливості, і в м. Брно. Під свою егіду фестиваль також беруть мери усіх п’яти міст».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів