У Львові – «Різдвяне диво в об'єктиві»

15:02 4 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

На цій фотовиставці у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла демонструють світлини дітей-сиріт і їхніх наставників.

Ця фотовиставка у храмі – завершальний етап проекту «Різдвяне диво в об'єктиві», організованого спільно з волонтерським рухом «Руки допомоги» та львівськими фотографами. Для того, аби показати фотографії дітей-сиріт і їхніх наставників – відомих львівських та українських фотографів, у старовинному храмі, який був колись костелом єзуїтів, відвели спеціальне місце.

Виставка привернула дуже велику увагу відвідувачів, адже роботи вражають якістю та цікавим задумом. Два тижні сироти з інтернатів Львова і області вчилися фотографувати разом із своїми наставниками-фотографами.

Відвідувачі виставки мають вибрати найкращу роботу, автор якої отримає в подарунок фотоапарат. Керівник «Центру опіки сиріт» Львівської архієпархії УГКЦ отець Роман Прокопець розповідає:

«У конкурсі взяли участь 12 професійних фотографів та 12 дітей-сиріт, які навчаються в старших класах шкіл-інтернатів. Протягом двох тижнів з 12 по 25 грудня фотографи навчали дітей. Кожен фотограф мав свого учня. Діти вивчали теорію, вчились фотографувати та бачити життя через об'єктив. Діти фотографували, що хотіли, а фотографи - дітей. В результаті ми отримали по дві роботи від кожної пари. Загалом представлено понад 20 робіт».

Фотовиставка триватиме до 12 січня, потім буде визначено переможця, якого нагородять фотоапаратом, решта учасників отримають солодкі подарунки. Після завершення фотовиставки, організатори планують влаштувати благодійний аукціон з розпродажу світлин.

Про це повідомляє сьогодні, 4 січня, в «Gazeta.ua» Ольга Швед.

Як інформував «ЩЛ», 4, 5 та 7 січня щогодини зі 17:00 до 22:00 у дворику Львівської Ратуші – вистава «Коли ангели спускаються на землю» театру «Воскресіння», окрім того, сьогодні у Львівській філармонії – концерт «На крилах Різдва».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів