У Львові презентували «Історію королівства Галичини»

14:47 19 листопада 2014 р.

Фото до новини

Громадська організація «Європейська галицька асамблея» представила нове видання «Історії королівства Галичини від праісторії до 1264 року», яке побачило світ у львівському видавництві «Класика».

Про це інформує пре-служба ГО "Європейська галицька асамблея».

Як наголосив під час презентації голова «Європейської галицької асамблеї» Володимир Павлів, вперше цю книгу було видано 10 років тому, і вона стала раритетом.

«Ми стали ініціаторами перевидання, по-перше тому, що знаємо - книга була популярною та швидко розійшлася. А  по-друге, ми вважаємо, що ця книжка має бути у кожного, хто цікавиться історією Галичини», – розповів голова «Європейської галицької асамблеї».

В. Павлів підкреслив, що «Історія королівства Галичини» є компіляцією фактів з історії Галичини з різних джерел. З одного боку, це праці довоєнних польських та німецьких науковців, з іншого – праці сучасних дослідників.

«Фактично, це компіляція фактів на тему Галичини з різних видань - довоєнних польських та німецьких джерел, а також сучасних дослідників. Наскільки ця компіляція зроблена науково, я не беруся відповісти, бо не є науковцем. У всякому разі, це можна потрактувати як альтернативний погляд на історію», – сказав голова "Європейської галицької асамблеї».

За словами В.Павліва, видання заплановано розповсюдити у бібліотеках Галичини. «Ми завеземо бодай по кілька примірників у всі можливі бібліотеки трьох областей Галичини. Спочатку по обласних центрах, а потім і по районах, а також розвеземо, наскільки зможемо, по школах», – наголосив В.Павлів.

Нагадаємо, перевидання «Історії королівства Галичини від праісторії до 1264 року» за редакцією Станіслава-Роланда Перфецького та з ілюстраціями Володимира Костирка і  Євгена Равського вийшло у львівському видавництві "Класика».


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів