У Львові стартував 24-годинний «Бах Маратон» (відео)

18:32 21 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

Як повідомили в суботу «Щоденному Львову» в прес-службі облради, сьогодні, 21 березня, голова обласної ради Петро Колодій та гендиректор філармонії Володимир Сивохіп оголосили про старт у Львові «Бах Маратону», який триватиме впродовж доби у різних локаціях нашого міста.


Відео: Львівська філармонія

У прес-службі обласної ради повідомили сьогодні, 21 березня, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 21 березня, голова Львівської обласної ради Петро Колодій та генеральний директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп оголосили про старт у Львові «Бах Маратону», який розпочався в обласній філармонії та триватиме впродовж доби у різних локаціях Львова. В рамках музичного марафону заплановане 24-годинне виконання музичних творів Йоганна Себастьяна Баха.

Дійство приурочене до 330-ї річниці від дня народження видатного композитора. Оголошуючи про початок музичного марафону, голова обласної ради зазначив:

«Львів, як культурна столиця України, не міг не долучитися до всесвітньої ініціативи та відзначити ювілейну дату від дня народження композитора таким масштабним проектом. Більше того, сьогодні кожному з нас необхідно доторкнутись до мистецтва, аби освіжити сили душі та набратись наснаги. І я вірю, що наприкінці цього марафону ми усі відчуватимемо неабияке задоволення».

«Бах Маратон» розпочався твором «Висока меса», яка прозвучала у виконанні Галицького академічного камерного хору, Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під батутою  Іллі Ступеля. Загалом до участі в марафоні залучено понад 600 музикантів з України та з-за кордону. Очікується, що за підсумками проведення «Бах Маратону» буде встановлено рекорд України з найтривалішого живого виконання творів Й. С. Баха».

У прес-службі обласної ради повідомили також сьогодні, 21 березня, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 21 березня, голова Львівської обласної ради Петро Колодій урочисто вручив дипломи переможцям обласного фестивалю-конкурсу на краще виконання твору Йоганна Себастьяна Баха, що проходив у рамках відзначення 330-річчя від дня народження композитора. Нагородження відбувалось у Палаці Потоцьких у Львові. 

Петро Колодій, вручаючи юним музикантам дипломи та подарунки, зазначив: «Український народ багатий на талановитих людей. І сьогоднішній конкурс цьому яскраве підтвердження. Ці обдаровані діти не просто займаються музикою, вони наполегливо працюють, розвиваючи свій талант і зростаючи до рівня всесвітньовідомих музикантів. Саме цим дітям належить в майбутньому зберегти мистецьке обличчя Львова та у стократ примножити його культурні здобутки,» – 

Фестиваль-конкурс заснувала Львівська обласна філармонія. Конкурсний відбір відбувся дещо раніше, 19 березня, а його переможці стали учасниками «Бахівського марафону», який проходить сьогодні у Львові.

Загалом на участь у конкурсі подали заявки близько півтори сотні юних виконавців. Змагались учасники у трьох вікових категорій: молодша категорія – 9- 11 років, середня– 12-14 років та старша– 15-16 років».

Як інформував «ЩЛ», у суботу, 21 березня, в обласній філармонії, Будинку органної та камерної музики, Палаці Потоцьких та інших локаціях міста (кав'ярні, ресторани, громадський транспорт) – «Бах Маратон» – 24 години живого виконання творів славетного композитора.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів