У Львівській міськраді пообіцяли пандуси в установах культури

17:00 24 квітня 2017 р.

У Львові проведуть опитування у соціальній мережі.

У Львівській міськраді запевнили сьогодні, 24 квітня: «Місто напрацьовує план дій щодо забезпечення доступності культурних закладів міста для людей з особливими потребами. У пріоритеті – облаштування пандусів по території Львова».

У повідомленні ЛМР також зазначено: «У Львові є 70 комунальних установ культури, серед яких бібліотеки, театри, музичні школи, кіноцентри та музеї. Частина установ знаходиться в старих будівлях, житлових будинках, або ж на верхніх поверхах, де немає ліфтів, що ускладнює облаштування доступності для маломобільних груп. Також є установи, які розташовуються в пам’ятках місцевого значення, облаштування яких потребує відповідних дозволів від уповноважених органів».

Директор департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда заявила сьогодні на брифінгу: «Дуже важливо, щоб культурні продукти були доступними для усіх категорій населення. Пріоритетом міської ради на 2017 рік є децентралізація культури, встановлення закладів у районах, створення нових подій, заходів, навчальних тренінгів для культурних менеджерів» 

Чиновник також запевнила: «У Львові створять карту міста, на якій позначать установи культури, які є приязними до людей з обмеженими можливостями. З-поміж 70-ти установ виберуть ті, що уже доступні, та нанесуть на мапу».

Натомість голова правління ГО «Реабілітація осіб з інвалідністю», позаштатний радник міського голови Ярослав Грибальський зауважив на брифінгу: «Львів відкритий для світу, проте не для всіх верств. Є проблема з тими будівлями, в яких є архітектурна цінність. Не штука – зробити пандус, прикріпити дошку – треба не зіпсувати пам’ятку, вписатися в середовище. Щоб не кидалося в очі – воно має бути природньо. І якщо воно доступне для людей з інвалідністю, то воно доступне для всіх користувачів».

Відтак, Наталія Бунда анонсувала: «З метою збору інформації, визначення пріоритетності та поетапного впровадження «приязності» установ культури до маломобільних груп, у Львові також проведуть опитування у соціальній мережі на тему того, які саме заклади слід облаштувати в першу чергу. Нам важливо знати, що користується попитом серед представників маломобільних груп. Тому за результатами опитування ми складемо таку картину і матимемо можливість працювати в одному напрямку».

А депутат Львівської міської ради й голова ГО «Батьки в дії» Юлія Гвоздович зазначила: «Людям, які перебувають певний час з обмеженням мобільності, маю на увазі молодих батьків, також важливо соціалізуватися і мати змогу бути присутніми скрізь, в тому числі й культурних закладах. Департамент розвитку взяв на себе дуже великий виклик. Він буде передбачати значно ширші витрати: доїзд до закладів, облаштування паркомісць, санітарних вузлів – це все треба врахувати».

Про це повідомили сьогодні, 24 квітня, в прес-службі Львівської міськради, де також нагадали: «На сьогодні пандусами облаштовані чотири міські бібліотеки та Народний дім у селищі Рудне».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів