У бюджеті Львова передбачили на реставрацію храмів більше 13 мільйонів гривень

10:50 18 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У шістьох храмах Львова тривають ремонтно-реставраційні роботи.

Про це повідомили у вівторок, 18 грудня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли, що в бюджеті на 2018 рік передбачили на ремонтно-реставраційні роботи більше 13 мільйонів гривень. Зокрема, на ремонт даху в костелі святого Казимира на вулиці Кривоноса  – 4,2 млн. гривень, на реставрацію західного фасаду Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла на вулиці Театральній – 1,4 млн. гривень, на реставраційно-ремонтні роботи в церкві святого Миколая на вулиці Хмельницького – 50 тисяч гривень (основний об’єм робіт там уже виконаний), на ремонт даху в церкві святої Трійці на вулиці Тершаківців – 3,2 млн. гривень, на влаштування гідроізоляції й реставрацію фасаду в церкві святої Параскеви П’ятниці на вулиці Хмельницького – 850 тисяч гривень й на реставрацію вітражів та частини даху в церкві Пресвятої Євхаристії (колишній Домініканський собор) на площі Музейній – 2,6 млн. гривень.

Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко розповіла: «Цього року також на замовлення управління охорони історичного середовища розпочали капітальний ремонт сходів на площі Князя Ярослава Осмомисла, які ведуть до церкви Матері Божої Неустанної Помочі (Марії Сніжної). Першочергово передбачені роботи з укріплення фундаментів храму. Роботи планують розпочати у 2019 році».

«Також виготовлено ПКД на реставраційно-ремонтні роботи церкви святого Іллі на вулиці Дорога Кривчицька. Вартість ПКД – 100 тисяч гривень. Роботи теж планують провести у 2019 році. Цього року Личаківська районна адміністрації провела протиаварійні роботи з укріплення підпірної стінки храму. Вартість робіт становила більше одного мільйона гривень», – поінформувала Лілія Онищенко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів