Центр творчості дітей та юнацтва у Львові розпочав новий навчальний рік

17:40 16 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Центр творчості дітей та юнацтва Галичини розпочав новий навчальний рік, відкривши двері для усіх, хто прагне пізнання і хоче розвинути свій талант.

Про це повідомили в понеділок, 16 вересня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «З цієї нагоди у стінах Центру творчості дітей та юнацтва Галичини на Погулянці проводили виставки, презентації, спортивні змагання, а також відбувся урочистий концерт. Директор Центру творчості дітей та юнацтва Галичини Олег Кузик зазначив, що цей навчальний рік – ювілейний, оскільки минуло 80 років від початку створення перших позашкільних установ у Галичині».

Олег Кузик поінформував також: «Саме одним з перших таких закладів був Центр творчості дітей та юнацтва Галичини. Друга дата – це 35 років діяльності у Центрі творчості на Погулянці, який був збудований у 1984 році для того, щоб діти в такому мальовничому куточку Львова мали можливість розвиватися естетично, інтелектуально і фізично. Ми українці, великий народ, тому зобов’язані плекати традицію, яку залишили і зберегли для нас попередні покоління, примножити її і передати нащадкам. Кожен колектив цього навчального закладу чекає, що до них прийдуть діти, щоб разом пізнавати непізнане, доторкнутися до сокровенного. Наша місія – навчатися, навчати і прозрівати».

«Під час концерту глядачам дарували свою творчість колективи ЦТДЮГ – народна капела бандуристок «Дзвіночок» та капела хлопців бандуристів «Гамалія», Народний камерний хор «Жайвір», вокально-хореографічні ансамблі «Галичина» та «Викрутасики», народний ансамбль танцю «Серпанок», фольклорна студія «Світлиця», народний вокально-хореографічний ансамбль «Рушничок», ансамбль сучасного танцю «Тайм-аут», театр танцю «Відлуння», – розповіли також у міськраді.

«15 вересня у ЦТДЮГ відбувся відкритий кубок Львова з спортивного туризму, який організував і провів турклуб «Манівці». Зокрема, на озері Погулянки відбулися спортивні змагання з канополо», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів