Скрипаль-віртуоз зі Львова Олександр Божик влаштував феєричне шоу для мобілізованих

23:15 8 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Володар світового рекорду з одночасної гри на чотирьох скрипках провів турне військовими містечками.

Два концерти упродовж двох годин – скрипаль-віртуоз Олександр Божик провів турне військовими містечками Львівщини й влаштував феєричне шоу для мобілізованих, які проходять у центрі військову підготовку у 184-му Навчальному центрі Академії сухопутних військ. Фіналіст конкурсу «Україна має талант» та володар світового рекорду – як людина, яка одночасно грає на чотирьох скрипках, а також талановитий виконавець класичної та сучасної інструментальної музики здивував військовослужбовців своїм хистом.

Щоправда, маестро під час виступу не грав на чотирьох скрипках, адже для цього необхідні відповідні умови, а «лише» на трьох. Однак, у моменти, коли музикант брав до рук кожен наступний інструмент зачаровані глядачі щиро і голосно аплодували.

Мобілізований солдат зі села Остриня Тлумацького району Івано-Франківської області Іван Грушецький поділився своїми враженнями від концерту: «Скрипаль-вогонь, я його бачив по телевізору, однак сьогодні побачив «вживу» і вдячний йому, що він приїхав на полігон до солдатів, щоб показати нам талант, який дав йому Бог. Сильний концерт, треба таких концертів більше, щоб піднімати наш дух».

Скрипаль-віртуоз виступив у 184-му Навчальному центрі просто неба біля наметів у таборі «15-а ділянка», а згодом сценою для концерту скрипаля-віртуоза став кранодром містечка «Острог». Під час виступів музикант спершу виконував декілька інструментальних композицій, а згодом разом з військовослужбовцями виконав музичну композицію «Україна».

Олександр Божик грав на скрипці мелодію, а у момент, на який вказував музикант, мобілізовані разом співали приспів. Наприкінці виступу усі разом виконали Державний Гімн України, при цьому Олександр Божик на скрипці акомпанував співові.

Рішення влаштували міні-турне військовими містечками 184-го Навчального центру скрипаль прийняв перед першим концертом. Після виступу Олександр Божик зазначив, що виступи перед мобілізованими – це його подяка людям, які прийшли захистити Вітчизну.

Скрипаль-віртуоз зазначив: «Мені приємно виступати перед цими людьми, я відчуваю, що у них є справжній козацький дух. Я як можу, тим і допомагаю їм, хоча б скрипкою, хоча б смичком – я хоча б так можу підтримати тих військових, бо від них нині залежить усе, залежить наше майбутнє, майбутнє наших дітей. Розуміючи це, я вкладаю у гру усю свою душу, і стараюся надихнути солдатів хоча б у такий спосіб».

Окрім Олександра Божика, у наметовому таборі «15-а ділянка» 184-го Навчального центру виступили співачка Мар’яна Ільків, автор пісень та виконавець Антон Крук, а також творчі колективи військового оркестру Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У містечку «Острог» для мобілізованих співали Софія Федина та Петро Радейко, у клубі містечка «Базове» – етно-гурт «Ойкумена».

На кожному з концертів, які дали артисти у військових містечках 184-го Навчального центру був аншлаг. Окрім мобілізованих на концертах були присутні солдати строкової служби, яких призвали у 184-й Навчальний центр з усіх областей України.

Начальник клубу в містечку «Базове» 184-го Навчального центру, старший лейтенант Микола Терлецький, розповів: «Для багатьох строковиків відкриттям була не лише українська етнічна музика, яку виконував гурт «Ойкумена», а й виступ зі сцени Євгена Дзюби, адже чоловік розповів про події на Луганщині, які бачив на власні очі. Тож, приємно було, що після концерту строковики продовжили спілкування з гостями віч-на-віч». Кожен приїзд до нашої частини чи то виконавців, чи волонтерів, чи інших гостей — це подія для військовослужбовців. Адже на таких зустрічах вони отримують сильний емоційний заряд».

Нині у 184-му Навчальному центрі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершується підготовка мобілізованих, призваних на військову службу під час п’ятої черги часткової мобілізації. Військовослужбовці пройшли бойове злагодження у складі екіпажів та розрахунків і вже цього тижня розпочнеться їх відправка у військові частини Збройних сил України.

Про це повідомили сьогодні, 8 червня, на сайті львівської Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів