Скандали у Львівському драмтеатрі імені Лесі Українки не вщухають уже років двадцять (відео)

12:15 23 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна сподівається, що фінансово-господарський аудит театру на вулиці Городоцькій закінчиться ще до кінця цього тижня.

20 червня розпочали страйк працівники Львівського українського драматичного театру імені Лесі Українки. Під час вистави «Дівка» 25 працівників Львівського українського драматичного театру імені Лесі Українки, просто зі сцени звертаючись до глядачів, висловили недовіру директору театру Олексію Коломійцеву, який очолив театр у березні 2014 року, через підозру у фінансових махінаціях та перевищення посадових обов’язків.

Протестувальники говорили про безстроковий страйк, отож пообіцяли не виходити з театру, якщо їх претензії до керівника не візьмуть до уваги. Але пізно ввечері після перемовин із представниками міської ради полишили-таки  приміщення театру, погодившись на обговорення конфлікту, відповідно – його розв’язання, за участю представників обох зацікавлених сторін, а також – очільника управління культури Львівської міської ради Ірини Магдиш та керівника департаменту гуманітарної політики ЛМР Галини Слічної.

Обговорення відбулося, щоправда, без участі преси – представників медіа не запросили. Ось як коментує ситуацію в театрі директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна: «Перш за все, буде створена комісія, яка розгляне всі вимоги, які до нас надійшли від працівників театру. Окрім того, буде проведено аудит фінансово-господарської діяльності театру і, відповідно, прийняті певні рішення. Тоді й говоритимемо далі. Думаю, до кінця цього тижня закінчиться перевірка по фінансово-господарському аудиту і залежно від того, яка буде ситуація, будуть чітко зрозумілі наступні кроки».

«Зараз треба повернути ситуацію в нормальне, дискусійне і, в першу чергу, правове поле, – вважає начальник управління культури ЛМР Ірина Магдиш. – Повна перевірка театру дасть певні відповіді на блок питань, які були тут поставлені. Повинно бути бажання дійти якогось компромісу чи якогось рішення з обох сторін. В конфлікті не буває повністю правих, завжди винні обидві сторони, і як тут заявили, управління культури також. Нашим виправданням може служити тільки те, що, на жаль, від театру не надходило жодних меседжів про якісь проблемні чи складні ситуації... Для проблем, які не вдається вирішити всередині колективу або які заходять в глухий кут, має бути третя сторона, яка повинна розмовляти і з одними, і з другими. Зараз ми спробуємо, хоч вже трохи пізно, стати цим медіатором».

Заради справедливості слід додати, що саме театр Лесі Українки є найпроблемнішим з-поміж львівських щодо конфліктів у колективі. Всі, хто важно стежить за театральним життям Львова, погодяться, що скандали у цьому колективі не вщухають уже років принаймні із двадцять.

І на це не впливають ні зміна статусу, ні зміна керівництва, ні навіть нові покоління акторів і директори з інших регіонів України. От така-от територія конфлікту на вулиці Городоцькій, 36...

Про це повідомили сьогодні, 23 червня, в київському часописі «День».

Як інформував «ЩЛ», колектив драмтеатру висловив недовіру своєму керівнику, відтак у ньому проведуть аудит, тим часом актори пікетували Ратушу, звільнення директора вимагають 28 із них.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів