Нові книги купуйте на Форумі видавців, а старі - віддавайте безпритульним

18:03 9 вересня 2013 р.

Фото до новини

На другому гаражному розпродажу минулої неділі майстерня добрих справ «Емаус-Оселя» зібрала близько 15 тисяч гривень.

Під час проведення Форуму видавців у Львові затяті книголюби можуть поповнити свою колекцію цікавих книжок. Але ж і старі нікуди не зникають.Щоб їх не спалювати чи здавати на макулатуру, ними можна поповнити книжковий фонд майстерні добрих справ "Емаус-Оселя".

Спільнота взаємодопомоги «Оселя» - це громадська організація, яка вже 10 років працює з безпритульними та іншими соціально відгородженими особами, залучаючи їх до самодопомоги через працю, спільне проживання і солідарність. Також «Оселя» є єдиним членом міжнародного руху «Емаус» в Україні, який налічує близько 400 спільнот у цілому світі. Втілюючи ідеї «Емаусу» в Україні, «Оселя» займається тим, що збирає від людей непотрібні їм речі одяг, меблі, речі домашнього вжитку, все, що людям непотрібне, щоби цими речами допомогти тим, хто їх насправді потребує.

Майстерня добрих справ «Емаус -Оселя» діє при соціальному гуртожитку на вул. Угорській, 2.

Минулої неділі організація провела вже другий гаражний розпродаж, під час якого, за словами організаторів, вдалося зібрати близько 15 тисяч гривень. Ці гроші повинні допомогти соціальному гуртожитку нормально функціонувати взимку.

Напередодні небайдужі львів'яни приносили в «Емаус-Оселю» старі речі, одяг, взуття, меблі, книги та багато інших дрібничок.

«Я подарувала спільноті кілька саморобних квіток-брошок з вовни. Мені хотілося з кимось поділитися тим, що і я люблю. Особливо приємно, що таке моє захоплення принесло комусь користь», - розповіла «ЩЛ» Лідія Коваль.

Жителі соціального гуртожитку власноруч розмальовували скрині.

"Ми належимо до міжнародного руху «Емаус», який започаткував 1949 року отець П'єр, коли він вперше купив будинок і там разом з одним бездомним поселив інших людей, які не мали житла. Вони міркували над тим, що робитимуть і де братимуть кошти на проживання, і вирішили використовувати ті речі, які людям вже непотрібні",– розповіла голова ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» Олеся Саноцька.

На першому гаражному розпродажі, що відбувся 8 червня,  вдалося зібрати трохи меншу суму – 13 тисяч гривень.

Тоді можна було придбати ексклюзивні речі  від письменників (Ірена Карпа, Юрій Андрухович, Ірен Роздобудько, Юрко Іздрик, Мар'яна Савка та інші), від співаків та музикантів (Марія Бурмака, Павло Табаков, гурт "Патриція", ГИЧ-Оркестр, Олександр Божик,), від артистів, модельєрів та цілих організацій (Ірма Вітовська, Театр Курбаса, Руслан Багінський, дружина міського голови Львова Катерина Кіт-Садова, Форум Видавців, радіо "Львівська хвиля", інтернет-видання "Zaxid.net").

Марта Кобринович

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів