Львів’ян запрошують на Міжнародну молодіжну пішу прощу до чудотворної ікони Унівської Богородиці

10:33 13 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dyvensvit.org

У прес-службі міської ради повідомили в середу «Щоденному Львову»: «Під час усієї прощі колону супроводжуватиме медичний персонал, МВС і велогрупа».

15-17 травня 2015 року з нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці відбудеться ХХІІ Міжнародна молодіжна піша проща «Львів-Унів». Духівник прощі, отець Пантелеймон, розповів із цього приводу таке:

«Тема цьогорічної прощі звучить дуже актуально: «Вихід є. Вихід триває». Під час травневого паломництва ми зможемо поглянути на постать Мойсея, який хоче допомогти своїм побратимам-євреям звільнитися з неволі.

Господь наказує Мойсею скинути взуття, щоб той, будучи босим, ступав обережно, з чуттям. Поводир дослухається, йде босоніж, звертає увагу на ґрунт під ногами, щоб гострі скелі чи колючки пустелі не зранили стіп.

Все ж таки з Господом вдається дістатись до Землі Обітованої. Але ж і визволення з неволі неможливе без зміни та переформування свідомості раба на людину вільну, без сформування нового Єрусалиму, без виходу за межі свого комфорту та розуміння. А цей процес не має окреслених часових меж. Тому цей вихід досі триває». 

Розпочнеться цьогорічна проща 15 травня о 7:00 Божественною Літургією в храмі Архистратига Михаїла на вулиці Винниченка. Після Служби Божої всі учасники записуються до груп і формують колону. Початок руху прощі – о 9:00.

Маршрут прощі: Львів – село Лисиничі – місто Винники – село Соснівка – село Городиславичі – село Романів – село Ганачіївка – село Затемне – село Коросно – село Сивогори – село Унів. До Унівської Лаври прибудуть у суботу ввечері. Тоді ж розпочнуться нічні чування, що триватимуть до ранку.

Програма чувань включатиме молитву, сповідь, благословення чудотворною іконою та похід на Чернечу гору. Закінчиться проща в неділю Архиєрейською Літургією та повним відпустом.

Під час усієї прощі колону супроводжуватиме медичний персонал, МВС і велогрупа. Також цього року посилена охорона прочан, яку здійснюватиме ГФ «Скеля».

На прощу необхідно взяти: намет, спальник, килимок, зручне взуття, теплий одяг. Всі важкі речі буде перевозити автомобіль. А в рюкзак варто не забути покласти вервицю, кепку, дощовик, необхідні медикаменти, миску, ложку та горнятко.

Благодійний внесок – 40 грн. Всі охочі зможуть повернутися до Львова автобусом, ціна квитка – 35 грн.

Для усіх, хто з певних причин не зможе вирушити з паломниками в п’ятницю зранку, Комісія у справах молоді ЛА організовує автобуси, що будуть курсувати в суботу зранку в Романів, в суботу ввечері в Унів та в неділю зранку, щоб можна було потрапити на Архиєрейську Літургію. Час буде повідомлено згодом в соц. мережах.

Усі деталі щодо цього за телефоном 097 473 27 82. Контактна особа: Олег, тел. 096 380 30 65.

Організатори прощі: братія Святоуспенської Унівської Лаври, ЛО ТУСК «Обнова», ЛМГО «УМХ», Комісія у справах молоді ЛА, Комісія мирян ЛА, Львівська духовна семінарія Святого Духа, ГФ «Скеля», ГСПО «Тризуб ім. С. Бандери», Мальтійська служба; молодіжні спільноти: «Добрий Пастир», «Діти світла», «Юрська молодь», Аніматори ВІО, САД, «Pentecoste», за сприяння управління внутрішньої політики та управління молоді, сім'ї та спорту ЛМР, управління молоді та спорту ЛОДА.

Про це повідомили сьогодні, 13 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів