Львів готовий приймати гостей і вдень, і вночі, – ЗМІ (відео)

17:25 17 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: Євген Кравс

Це підтвердив фестиваль, який триває у ньому вже другу добу поспіль.


Відео: Дивись Інфо

Журналіст київської газети «День» Тетяна Козирєва повідомляє сьогодні, 17 листопада, про фестиваль «Ніч у Львові»:

«Львів любить гостей і готовий приймати їх і вдень, і вночі. Це підтвердив фестиваль «Ніч у Львові», котрий відділ промоції Львівської міської ради спільно з музеями, театрами та творчими колективами провів уже вп’яте. Львів’янам та гостям міста пропонували понад сто нічних екскурсій, театралізованих дійств, мистецьких перформансів у музеях, театрах, храмах, підземеллях та галереях.

Стартувала «Ніч у Львові» виставою Львівського духовного театру «Воскресіння». «Нічна феєрія» є своєрідним вогняним ритуалом і побудована на бойківській та гуцульській темах, – розповів «Дню» директор театру Ярослав Федоришин. – У її концепції – ритуал очищення вогнем, адже лише вогонь здатний очистити та запалити наші серця».

Продовжив естафету фестивалю нічний показ мод «Bandinnelli Fashion Night» у Палаці Бандінеллі (історичний музей), участь у якому взяли відомі дизайнери Lviv Fashion Week. Зокрема – Оксана Пєкна, Оксана Басараб та Ольга Волобуєва. Атракція була задумана у вигляді історичної реставрації.

Уперше відбулася нічна екскурсія Львівським оперним театром – «Голос Соломії Крушельницької», яку провів відомий львівський екскурсовод Петро Радковець. Нічну мандрівку театром супроводжував спів оперної діви Соломії Крушельницької, ім’я якої носить театр.

Всім охочим була надана можливість відвідати й кабінет міського голови Львова Андрія Садового. Також львів’янам та гостям міста запропонували побувати вночі у Львівській філармонії, Палаці Потоцьких, музеї скульптури Дзиндри, відвідати театралізоване дійство, яке розповідає про історію кохання львівських Ромео та Джульєтти – Пелагеї та Мікеліні, послухати і подивитися перформанс від фольк-гурту «Перекотиполе», здійснити мандрівку нічним містом «Чудо-бусом», перейтися нічними алеями Личаківського цвинтаря та багато чого іншого.

Нагадаємо, що стартував проект «Ніч у Львові» три роки тому – у грудні 2011-го. Тепер відбувається двічі на рік – у липні та листопаді. У липні екскурсії відвідало понад 10 тис осіб. Число відвідувачів цього разу ще не підрахували, але, як зазначають у відділі промоції міста, їх мало би бути не менше 15 тисяч».

Як повідомляв «ЩЛ», «Ніч у Львові» стартувала вогняними виставами», а під час другої «Ночі у Львові» в його музеях, храмах і театрах побували шість тисяч відвідувачів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів