Gloria Jean’s Coffees: борщ з оцтом, а загалом смачно, ситно і швидко

14:10 25 вересня 2013 р.

Фото до новини

У львівській кав’ярні-ресторані з турецьким колоритом Gloria Jean’s Coffees, що на площі Міцкевича,1, можна з’їсти чотири види біснес-ланчу за 47-57 грн. Ціна залежить від національного забарвлення і харчового наповнення.

Наприклад, Хюррем-ланч, куди входять суп дня, салат «Цезар», рис з овочами, овочі на грилі, турецький десер та компот, коштуватиме дорожче – 54 грн. А галицький бізнес-ланч, що складається з того ж супу дня, «Грецького» салату!?, вареників, просто десерту і компоту, коштуватиме 47 грн

Щоправда, і в турецькому, і в галицькому варіантах, замість супу дня, нашим експертам несподівано принесли червоний український борщ. Зрештою, не трагедія – продукт корисний, бо генетично нам рідний. Якби не надміру кислий. Як щиросердно зізналася круглолиця молода кухар, вона додає туди оцту. Добре, пожартували експерти, що не лимонної кислоти в кристалах, бо з дірками в шлунку наступний бізнес-ланч довелося би їсти у лікарні.

 Решта страв вигідно вирізнялися від аналогічних в інших протестованих експертами «Щоденного Львова» закладах. Наприклад, акуратні вареники з тонкою вареничкою наближалися за смаком до домашніх, а салати були свіжо приготовленими і без майонезу. Єдине, що в «Грецькому» дуже хотілося відчути смак напоєного сонцем польового болгарського перця, яким зараз завалені ринки Львова, а не тепличного, з присмаком пластику, який є характерним для зимових салатів .

Заключний акорд бізнес-ланчу – десерт – особливість закладу і, можливо його промоційний крок. Бо Gloria Jean’s Coffees позиціонує себе як кав’ярня з власною випічкою.

До честі закладу – обидва десерти – як за турецьким рецептом («Шекерпаре»), так і за галицьким («Наполеон»!?) – були свіжими і смачними.

Якщо вираховувати обід на калорії, то десерт, напевно, був найкалорійнішою стравою, яка забезпечила експертам «Щоденного Львова» відчуття повної ситості від бізнес-ланчу в Gloria Jean’s Coffees. А авансовий розрахунок в касі – швидке обслуговування і звільнення від чайових.

Якщо ж говорити про повну економіку бізнес-ланчу, то вона розбиває міф про демократичну "Пузату хату", де лише за хек з вареною картоплею і салат треба заплатити більше 30 грн.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів