Фестиваль давнього церковного співу «Під Покровом» триватиме у Львові три дні

09:48 13 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: day.kyiv.ua

До участі у фестивалі давнього церковного співу «Під Покровом» запрошені 20 хорових колективів з різних міст України.

Львівський літургійний центр «Передання» (Львів) організовує «Фестиваль давнього церковного співу «Під Покровом» з благословення Високопреосвященного владики Ігоря Возьняка, митрополита Львівського, УГКЦ. Цей фестиваль покликаний донести до широкого загалу багату літургійно-музичну традицію давньої української богослужбової культури, відбуватимуться в окремих храмах і монастирях Львова, Львівській музичній академії імені МиколиЛисенка, у Національному музеї імені Андрея Шептицького.
Про це повідомили сьогодні, 13 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Програма цього фестиваль передбачає відкриті лекції, святкову програму богослужінь, концерти, майстер-класи з давнього церковного співу.  До участі у фестивалі запрошено 20 хорових колективів з різних міст України. Осінній фестиваль «Під Покровом» стане одним із завершальних ланок у низці цьогорічних заходів, пов’язаних з проведенням чотирьох Літургійно-Музичних Практикумів для реґентів і церковних співців, організованих Літургійним центром «Передання».
Координатор-менеджер літургійно-музичного центру «Передання», співець хору «Клірос» Неля Ільченко розповіла: «Давня музика – те, що давало силу нашим предкам і даватиме силу нам, якщо осмислимо її суть. Адже вона є справжнім джерелом, зачерпнувши з якого, не шукатимемо чужого, бо маємо своє, невичерпне, ідентичне і справжнє. Власне, ми переконані досвідно, що маємо все, що нам потрібно, у своїй традиції, і тому так важливо з трепетом відноситись до того, що дає наснагу до життя, допомагає зрозуміти зміст свого буття».
Програма Фестивалю давнього церковного співу «Під Покровом»
13 жовтня, п’ятниця, з 12.00 у храмі монастиря Покрову Пресвятої Богородиці, сестер студійського уставу на вулиці Вічевій (№2) – відкриття фестивалю й паракліс до Пресвятої Богородиці.
13 жовтня, п’ятниця, з 15.00 у Львівській національній Музичній академія імені Миколи Лисенка на вулиці Остапа Нижанківського (№5).  – вітальне слово організаторів, відкрита лекція на тему «Давній церковний спів: генеза і практика», майстер-клас з давнього церковного співу від співачки Наталі Половинки і концерт за участі хорів-учасників.
13 жовтня, п’ятниця, з 18.00 у катедральному соборі св. Юра (площа Святого Юра, 5) – зустріч чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, названої Львівською, вітальне слово митрополита Ігора Возняка до учасників фестивалю. велика Вечірня з Литією, богослуження за участі владики Ігора Возняка, митрополита Львівського, УГКЦ.  Молитовний супровід хорів-учасників фестивалю. Вечірній концерт першого дня. Вечеря-почастунок для учасників фестивалю та запрошених гостей.

14 жовтня, субота, з 11.00 у храмі Покрову Пресвятої Богородиці отців-селезіян на вулиці Личаківській (№175) – архиєрейська Божественна Літургія у служінні владики Гліба Лончини, апостольського екзарха для українців у Великій Британії (співатиме хор «Клірос».
14 жовтня, субота, з 14.00 у Національному музеї у Львові імені митрополита Андрея Шептицького на проспекті Свободи (№20) – майстер-клас «Традиція церковного співу – минуле і сучасність» – від Літургійного центру «Передання».
14 жовтня, субота, з 18.00 у храмі Преображення ГНІХ на вулиці Краківській (№21)  –вечірній концерт другого дня (співають хори-учасники фестивалю) і спільний почастунок для учасників та запрошених гостей у підземеллі храму Преображення.
15 жовтня, неділя, – Божественні Літургії хорів-учасників фестивалю у храмах Львова (кожен хоровий колектив співатиме в окремому храмі).
з 10:00 – у храмі Благовіщення (вул. Пасічна, 84) – співає хор «Клірос» та хори-учасники.
з 11:30 – концерт
з 14:00 – екскурсія містом для гостей фестивалю.
з 18.00 – у храмі Архистратига Михаїла ченців студійського уставу на вулиці Винниченка (№2) –ечірній концерт третього дня (співають хори-учасники фестивалю), подячне слово від організаторів на завершення фестивалю й прощальна вечеря в Гостинному домі «Архистратиг» для учасників та запрошених гостей.
Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів