Більшу частину зі 66 тисяч експонатів Львівська галерея мистецтв ніколи не виставляла (відео)

16:22 9 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Львівський прес-клуб

У Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького є твори, які потрапили туди ще в 1905 році, коли галерея була створена, а вперше їх виставили для огляду тільки через 101 рік.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 9 березня, під час відеочату: «Культурна карта Львівщини у 2016 році», який відбувся у Львівському прес-клубі, повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Христина Береговська. 

За її словами, лише Львівська національна галерея мистецтв налічує 66 тисяч експонатів. Більшість з них ніколи не були експоновані публіці.  Крім того, у Львівській області є багато інших музеїв. 

- Звичайна людина навіть уявити не може, який там клондайк, - каже вона. 

На запитання: «Чому всі ці твори не показують відвідувачам-поціновувачам, чиновниця відповіла так: 

- Є такі твори, які не можна експонувати, їх треба ще реставрувати. Крім того, твори  не можна просто так експонувати. Потрібна експозиція, потрібна ідея, яка їх об’єднує, - каже Христина Береговська.

На її думку, щоби ці безцінні твори можна було побачити, передусім, потрібна громадська ініціатива.  

- Треба, щоби громадськість ініціювала такі ідеї. Тоді вже в музейників не буде іншого виходу, - каже директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Христина Береговська.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів