24-25 червня в Києві гастролюватиме Львівський театр імені Леся Курбаса

11:12 24 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Львівський театр імені Леся Курбаса

Львів’яни покажуть у Малому залі Палацу «Україна» дві вистави – «Чекаючи на Ґодо» за Семюелем Беккетом і «12 ніч» за Вільямом Шекспіром.

Постановка «Чекаючи на Ґодо» від 2006 року отримувала нагороди на керченських «Боспорських агонах», тернопільських «Театральних вечорах», фестивалі «М.Арт. Контакт» у Могильові (Білорусь), запорізькій «Золотій Хортиці», фестивалях у Черкасах, Києві та Луганську. Режисер – Олексій Кравчук. Він же – виконавець ролі Естрагона. 

Також у «Ґодо» гратимуть  Олег Стефан, Олег Цьона та Микола Береза. Це вистава про акторів, непосидючих лицедіїв, які жонглюють марними словами й непотрібними предметами...

Шекспірівську «12 ніч» поставив Євген Худзик. Сценічне читання за КЛІМом. У ролях – Микола Береза, Тамара Ґорґішелі, Оксана Козакевич, Василь Колісник, Мирослава Рачинська, Денис Соколов, Олег Стефан та Ярослав Федорчук. Після прем’єри театрознавець Анна Липківська написала у «Дні»:

«Вже сама назва вводить режисера та акторів, а за ними й глядачів у простір нескінченних відбитків, розігрувань, нашарувань, де стираються грані між акторами, котрі грають акторів, котрі грають персонажів, самими персонажами, їхніми личинами... Між мареннями та дійсністю.

Зрештою, між чоловіками та жінками... Якщо підходити суто формально, то фабульні кінці з кінцями у виставі періодично рвуться, але це вже не має значення, коли на кону постає настільки вивершений зразок чистої театральності й незамуленої фантазії, що її нечасто побачиш на наших сценах. А якщо щастить побачити, то, здається, сам Шекспір хитро всміхається десь у правій кулісі...».

Про це повідомили в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів