1 та 2 травня у Львові відбудуться Великодні фестини й гаївки в Шевченківському гаю

09:22 1 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: lviv.vgorode.ua

На дитячій галявині Музею народної архітектури й побуту реалізовуватимуть інтерактивний проект для найменших учасників свята.

«З нагоди великого свята Воскресіння Христового Музей народної архітектури та побуту у Львові (Шевченківський гай) запрошує львів’ян та гостей міста на традиційні фестини «Великдень у гаю», які відбудуться 1 та 2 травня», – повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Потрапивши на територію музею, відвідувачі одразу будуть долучені до давньої традиційної гаївки «Кривий танець», рухаючись якою, потраплять у вир дійства. На фестинах будуть запропоновані ряд програм – «Дзень-дзелень-великий день», програма «Великодні зустрічі», святковий концерт «Світло Воскресіння», на яких водитимуть гаївки, веснянки, забави та розваги.

Упродовж святкувань діятиме акція «Писанкові послання», відбудеться показ етно-колекцій українських дизайнерів, привітання від християнських спільнот, виступи фольклорних колективів, естрадних виконавців – Анни Кривути, Романа Ковальчука, Валерії Поліщук, особливих гостей програми «Шпилястих кобзарів» та Марти Шпак. А також для молоді основною подією свята буде етно-дискотека за участю гуртів «Пашко - бенд», «Трой зілля» й «dj KAAS» та «dj T-One».

На дитячій галявині для найменших учасників свята будуть проведені давні традиційні Великодні забави, гаївочки та діятиме інтерактивний проект «Малюємо звірів Марії Приймаченко». А галявина середньовічних лицарів запросить дітей на майстер-класи лицарських боїв та школу іконопису.

У прес-службі міськради повідомили також «Щоденному Львову»: «1 травня на території парку «Шевченківський гай» відбуватимуться традиційні Великодні гаївки. Кожен охочий зможе навчитися водити справжні гаївки або просто стати глядачем. Також по дорозі до центрального майданчика на гостей чекатимуть розваги, майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки, інтерактивна вистава для дітей, дегустації та вікторини».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів